A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

У МУЗЕЇ ВАЖКОЇ БОМБАРДУВАЛЬНОЇ АВІАЦІЇ ПОЛТАВИ ВШАНУВАЛИ ЗАГИБЛИХ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ

Дата: 23.07.2021 14:37
Кількість переглядів: 257

У Музеї важкої бомбардувальної авіації Полтави вшанували  загиблих учасників бойових дій

 

23 липня на базі Музею важкої бомбардувальної авіації – філії Національного військово-історичного музею України провели звітно-виборчу конференцію ГО «Сім’ї загиблих учасників бойових дій Полтавщини».

У межах заходу відбулися служба за полеглими захисниками, молебень за всіх учасників бойових дій і  покладання квітів до стели пам’яті на території музею. Участь у заході взяли члени ГО «Сім’ї загиблих учасників бойових дій Полтавщини», заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко, голова комісії Громадської ради при ОДА Руслан Рогов.

«Наша постійна комунікація дуже важлива. У своїх щоденних справах, суспільних перипетіях ми почасти забуваємо про найважливіше – життя і майбутнє, за які воювали й продовжують боротися українські військовослужбовці, та наскільки високою є ціна миру. Дякую за наші постійні зустрічі, за все зроблене вами, бо для членів цієї громадської організації життя зупинилося в якусь мить. Я це відчуваю. Наша спільна місія – постійно нагадувати людям, що війна триває й ця стела пам’яті, на жаль, зростає. З боку обласної влади обіцяємо розуміння, підтримку та всіляке сприяння родинам загиблих воїнів», – зауважила заступник голови Полтавської облдержадміністрації  Катерина Рижеченко.

За словами голови ГО «Сімей загиблих учасників бойових дій» Наталії Чепіги,  на Полтавщині 192 полеглих бійці.

«Ми чи не єдиний регіон України, де обласна влада так активно долучається до соціальної, медичної підтримки їхніх сімей», – зауважила Наталія Чепіга.

Сім’ями безвісті зниклих полонених Полтавщини опікується Лідія Місюренко. За її словами, в області 7 таких родин: 2 – безвісті зниклих і 5 – полонених.

«Я знаю ситуацію в кожній області. Горда на всю Україну, що на Полтавщині до наших сімей таке ставлення», – сказала Лідія Місюренко.

«Жити на своїй землі, мати державу, мову, історію, спокій і мир у своїх містах і селах – це Божий дар. Учасники бойових дій виборюють його  ціною найбільшого подвигу й жертви», –   зауважив священик Свято-Покровського храму отець Костянтин.

У ході звітно-виборчої конференції учасники обговорили чимало актуальних питань, заслухали виступи співдоповідачів. Більшістю голосів Наталію Чепігу обрано головою ГО «Сім’ї загиблих учасників бойових дій Полтавщини».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора