A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ХІД РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТІВ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ПРОІНСПЕКТУВАЛИ У ДВОХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАДАХ ПОЛТАВЩИНИ

Дата: 23.07.2021 09:24
Кількість переглядів: 143

Хід реалізації проєктів цифрової трансформації проінспектували у двох територіальних громадах Полтавщини

 

Працівники Управління інфраструктури та цифрової трансформації Полтавської облдержадміністрації з робочим візитом відвідали Семенівську селищну та Глобинську міську громади.

У ході зустрічей обговорили питання розвитку мережі центрів надання адміністративних послуг області, впровадження ІС «Вулик» в центрах надання адміністративних послуг Полтавської області, впровадження електронного документообігу та розвиток хабів цифрової грамотності в громадах Полтавщини.

Начальник Управління Тетяна Костенко зустрілась з Людмилою Милашевич, головою Семенівської селищної громади та обговорила нагальні питання цифровізації громади.

У Семенівській селищній громаді відвідали ЦНАП. Це один із перших ЦНАПів області, який впровадив та розпочав свою роботу в ІС «Вулик». Тут надається більше 70 адміністративних послуг населенню через програмне забезпеченням ІС «Вулик».

Також відвідали хаб цифрової освіти (бібліотеку) в с. Заїченці Семенівської громади, де надали кваліфіковану консультативну допомогу працівнику бібліотеки щодо роботи з платформою «Дія.Цифрова Освіта».

Того ж дня відбулась зустріч з представниками Глобинської міської громади, зокрема з першим в громадах Полтавщини CDTO Олександром Кочергою. На зустрічі були підняті і обговорені питання щодо стану інформатизації громади, а саме впровадження електронного документообігу, освоєння коштів по Інтернет-субвенції та субвенції на розвиток ЦНАП.

У сучасному та комфортному ЦНАПі Глобинської громади надається більше 250 послуг. Найпопулярніші з них: земельні питання, реєстрація речових прав, призначення субсидії та довідки різного характеру. В середньому за день приймається від 130 до 190 заяв.

У с. Великі Кринки Глобинської міської громади створено віддалене робоче місце, яке запрацювало в червні цього року. Для зручності надання платних послуг тут працює платіжний термінал – це електронний пристрй, який має цілодобову інтегровану систему обробки і прийому платежів. Спектр його можливостей включає оплату різних послуг та з його допомогою можна здійснювати різні види платежів як банківською карткою, так і готівкою. Всі операції друкуються на чеку. Перевагою платіжних терміналів є ефективність завдяки зменшенню часу обробки транзакцій та негайної авторизації платежів. Наявність платіжного терміналу значно прискорює проведення операції оплати та надання адміністративних послуг.

Начальник Управління інфраструктури та цифрової трансформації Полтавської облдержадміністрації Тетяна Костенко акцентувала увагу на важливості співпраці із громадами.

Співробітниками Управління в рамках виконання проєктів національної цифрової трансформації та заходів регіональної програми інформатизації «Цифрова Полтавщина» на 2021-2023 роки будуть проводитись систематичні зустрічі з громадами Полтавської області.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора