A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ПРЕДСТАВНИКИ ОЕСР ОБГОВОРИЛИ СТАН РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ТА ХІД РЕФОРМИ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ НА ПОЛТАВЩИНІ

Дата: 21.07.2021 17:09
Кількість переглядів: 204

Представники ОЕСР обговорили стан регіонального розвитку та хід реформи децентралізації на Полтавщині

 

21 липня у форматі Zoom-конференції відбулась робоча зустріч представників Полтавської ОДА (Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій і Департаменту фінансів) з експертами та аналітиками Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Для обговорення були відібрані лише дві ОДА в Україні – Полтавська та Чернівецька – за результатами обробки наданих анкет «Підтримка децентралізації в Україні у 2021–2022 рр». 

ОЕСР є провідним міжурядовим аналітичним і експертним центром та центром розробки стандартів та політик (головний офіс – Париж, Франція), що об’єднує 38 країн світу. На сьогодні Україна тісно співпрацює з ОЕСР в статусі асоційованого члена.

Організація надає Уряду експертно-аналітичну підтримку та виступає майданчиком, де її члени можуть обговорювати та визначати напрямки політичного, економічного та соціального розвитку, обмінюватись досвідом, знаходити рішення проблем узгодженої політики та координувати внутрішню політику.

Представники ОЕСР цікавились станом регіонального розвитку та ходом реформи децентралізації в нашому регіоні. Зокрема, були обговорені такі питання:

-   пріоритети та виклики регіонального розвитку;

-   сфери та механізми співпраці і координації з територіальними громадами;

-   основні показники оцінки діяльності облдержадміністрації;

-   досвід розробки Стратегії розвитку Полтавської області на період 2021-2027 рр та внесок до Державної стратегії регіонального розвитку 2021-2027 рр;

-   джерела фінансування регіонального розвитку (ДФРР, МТД, інше);

-   критерії відбору проєктів регіонального розвитку;

-   діяльність Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції».

Представники ОЕСР висловили сподівання на продовження співпраці з облдержадміністрацією та проведення подальших зустрічей і семінарів.

Департамент економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора