A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Масова вакцинація і «колективний імунітет»

Дата: 21.07.2021 14:40
Кількість переглядів: 214

Масова вакцинація і «колективний імунітет»

 

Кожна щеплена людина району – це сотні врятованих життів і сотні мешканців Полтавського району, що не потраплять до реанімації. Адже саме зменшення смертності та важкого перебігу хвороби є головною метою вакцинації –  наголосив Дмитро Задворкін, керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби СOVID-19 на території Полтавського району.  

 

Він надав пояснення, що записатися на вакцинацію від COVID-19 можна до пунктів щеплень, які діють у закладах первинної медичної допомоги  Полтавського району, зателефонувавши в реєстратуру відповідного закладу. Також за телефоном чи он-лайн можна зареєструватися на щеплення до центрів масової вакцинації, які відкриті в місті Полтаві та працюють у робочі й вихідні дні.

 

Працівників сфери охорони здоров'я, освіти, соціальної сфери, військовослужбовців, працівників критично важливих структур державної безпеки,  працівників органів державної влади та місцевого самоврядування усіх рівнів, а також організовані колективи в яких понад 50 осіб виявили бажання щепитися вакцинують мобільні бригади за місцем їхньої роботи.

 

Особливу увагу приділено людям, які не можуть самостійно пересуватися – у такому випадку вони  можуть викликати мобільну бригаду з вакцинації через свого сімейного лікаря.

 

Щеплення здійснюють вакцинами Comirnaty/Pfizer-BioNTech, CoronaVac/Sinovac Biotech, AstraZeneca (Covishield, SKBio) та Moderna. Наголошуємо, що кожна з цих вакцин ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора