A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

НА ПОЛТАВЩИНІ СТАРТУВАВ П’ЯТИЙ ЕТАП ВАКЦИНАЦІЇ

Дата: 21.07.2021 14:22
Кількість переглядів: 218

На Полтавщині стартував п’ятий етап вакцинації

 

Відсьогодні в Україні й на Полтавщині зокрема стартує п’ятий етап вакцинації. Про готовність області до проведення відповідної роботи розповіли голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов і директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак.

«На Полтавщині стартував п’ятий етап вакцинації. Це означає, що ми будемо щеплювати всіх охочих віком від 18 років. В області діють 5 центрів вакцинації: у Полтаві, Кременчуці, Горішніх Плавнях, Миргороді, Лубнах. Донедавна вони працювали в експериментальному режимі по суботах і неділях. Відсьогодні ці пункти офіційно працюватимуть 7 днів на тиждень. Наше завдання – охопити щепленням максимум населення», – наголосив Олег Синєгубов.

За його словами, щоб вакцинуватися, потрібно  прийти до центру вакцинації з паспортом, декларацією з сімейним лікарем або ідентифікаційним кодом. Особу занесуть до електронної бази, щоб у майбутньому вона отримала так званий «ковідний паспорт». У цих пунктах є вакцини Pfizer і CoronaVac. Щодо останньої тривають процедури, щоб цю вакцину також було включено європейськими країнами для отримання «ковідного паспорта». Всі вакцини сертифіковані. Їхній запас у Полтавській області достатній. Триває щеплення організованих колективів вакцинами AstraZeneca й Moderna, вони теж надійшли у достатній кількості.

«Маємо списки колективів, які виявили бажання вакцинуватися. Спочатку вони могли записатися через сайт або застосунок Дія. За нашими даними, в області 1500 колективів, які ми маємо щепити. Вакцину, яка надійшла вчора, оперативно доставили до найвіддаленіших куточків області й сьогодні розпочали вакцинацію», – розповів Віктор Лисак.

  Очільник Полтавщини наголосив, що в області активно моніторять роботу всіх 93 пунктів щеплення, які розташовані в амбулаторіях регіону. При виникненні будь-яких технічних питань, таких як перебування лікаря у відпустці чи на лікарняному,  приймаються оперативні рішення, щоб усі пункти працювали безперебійно. 

«Нині область у лідерах за кількістю щеплень. Попереду тільки Київ. Але це не повинно нас задовольняти, маємо працювати ще краще. Загалом на Полтавщині щеплено понад 130 тисяч осіб. Розгортаємо медійну кампанію щодо вакцинації. Хочемо, щоб в області було не 5 центрів вакцинації, а 25. Навчання бригад триває», – зауважив Олег Синєгубов.

  Він додав, що на апаратних нарадах постійно головам територіальних громад наголошують, що це і їхня відповідальність також проводити комунікацію стосовно необхідності вакцинації. Торік із компанією Vodafone підписали меморандум про співпрацю. В його межах планують проводити розсилку смс-повідомлень та інші заходи, щоб повідомляти і роз’яснювати людям, що щеплення – це потрібно, просто і важливо для життя.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора