A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

НА ПОЛТАВЩИНІ ЗАПРАЦЮВАЛА VII МІЖНАРОДНА ЛІТНЯ ПОЛЬОВА АРХЕОЛОГІЧНА ШКОЛА

Дата: 21.07.2021 14:14
Кількість переглядів: 210

На Полтавщині запрацювала VII Міжнародна літня польова археологічна школа

 

На території Більського гродища стартувала VII Міжнародна літня польова археологічна школа. Традиційно її учасниками стали студенти, археологи-початківці, науковці, волонтери з усіх регіонів. У її відкритті взяли участь заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко, заступник директора Департаменту культури і туризму ОДА Інна Шерстюк, голова Котелевської територіальної громади Тетяна Корост, директор Історико-культурного заповідника «Більськ» Ігор Корост.

Нагадаємо, що унікальний проєкт – Міжнародну літню польову археологічну школу – започаткували у 2015 році спільно з Інститутом археології НАН України та Спілкою археологів України. Аналогів їй немає в Україні.

«Вітаю всіх учасників школи. Дуже добре, коли молоді, цікаві, перспективні люди збираються тут, в унікальному місці світового масштабу. Бажаю кожному учаснику гарного товариства, саморозвитку, цікавих знахідок. Фонди Історико-культурного заповідника «Більськ» уже налічують тисячі унікальних експонатів. Завдяки роботі археологів їх кількість буде зростати. Усі вони будуть представлені на загал у новому музеї, створення якого триває в межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво»,– привітала учасників археологічної школи Катерина Рижеченко.

Більське городище – територія найбільшого в Європі укріпленого поселення доби раннього залізного віку площею понад 5000 га. Розкопки археологічної школи проводитимуть на 4-х сотнях квадратних метрів.

«Щиро вітаємо всіх на території Котелевської громади, на скіфській землі. Кожен приїхав сюди, щоб вивчити і популяризувати історію, яка дійсно варта, щоб про неї знав світ. Наша громада гостинно відчиняє двері», – зауважила голова Котелевської ТГ Тетяна Корост.

«Бажаю емоцій і атмосфери кожному. Саме вони дозволять запам’ятати Більськ на все життя, прикипіти до нього душею, відчути себе частинкою великої дослідницької родини. Так зароджується любов до археології й дослідництва, яка в подальшому стимулює до більшого», – сказала заступник директора Департаменту культури і туризму ОДА Інна Шерстюк.

Зазвичай, літня археологічна школа триває два тижні. Проєкт відкриває унікальні можливості для майбутніх археологів, дає необхідні теоретичні знання і практичні навички, а також передбачає обмін досвідом серед фахівців археологічної справи.

«Усе, що ми тут робимо, іде від душі. За останні роки проєкт набув масштабності й популярності, до нього долучається все більше охочих. Робимо все можливе, щоб створити належні умови для подальшого розвитку літньої археологічної школи, яка проходить в унікальному місці», – підсумував директор Історико-культурного заповідника «Більськ» Ігор Корост.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора