A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ПОЛТАВЩИНА ОТРИМАЛА 60 ТИСЯЧ ДОЗ ВАКЦИНИ MODERNA АМЕРИКАНСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА

Дата: 21.07.2021 08:32
Кількість переглядів: 184

Полтавщина отримала 60 тисяч доз вакцини Moderna американського виробництва

 

В область надійшло 60 тисяч доз вакцини Moderna. Ця поставка призначена для використання мобільними бригадами, які щеплюють організовані колективи, де на щеплення одразу записалися понад 50 людей. Партію вакцин надав уряд США через глобальний фонд COVAX.

«Зараз на Полтавщині 1200 колективів зареєструвалися на вакцинацію. Мобільні бригади контактують із ними, а вакцину вже почали розподіляти на місця. Її ефективність становить понад 94%. Необхідні дві дози інтервалом у 28 днів, тому через три тижні область має отримати ще 60 тисяч доз для ревакцинації», – розповів голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов. 

Нагадаємо, що на Полтавщині стартує масова вакцинація всіх охочих. Адреси пунктів та центрів вакцинації за посиланням: https://www.adm-pl.gov.ua/news/na-poltavshchini-startuie-masova-vakcinac....

Довідково. Moderna – це мРНК-вакцина, розроблена американською компанією Moderna. Має кодову назву mRNA-1273 та торговельну назву Spikevax. Схвалена ВООЗ для екстреного застосування. 

Ініціатива COVAХ спрямована на забезпечення справедливого та рівноправного доступу до вакцин від COVID-19 для кожної країни світу. Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель і логістики вакцин від COVID-19. COVAX працює з організаціями громадянського суспільства, виробниками вакцин, урядами США, Великобританії, Європейського Союзу, зі Світовим банком та іншими.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора