A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ПРОТЯГОМ ОСІННЬОГО ПРИЗОВУ З ПОЛТАВЩИНИ ДО ЗБРОЙНИХ СИЛ ТА ІНШИХ ВІЙСЬКОВИХ ФОРМУВАНЬ ПЛАНУЮТЬ ВІДПРАВИТИ БЛИЗЬКО 800 ОСІБ

Дата: 19.07.2021 15:38
Кількість переглядів: 242

Протягом осіннього призову з Полтавщини до Збройних сил та інших військових формувань планують відправити близько 800 осіб

 

Підсумки весняного призову на строкову військову службу й завдання з проведення наступного – осіннього – обговорили на нараді в голови облдержадміністрації.

Заступник військового комісара Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Едуард Бородай зазначив, що план відправок молодого поповнення у війська протягом призовної кампанії у квітні-червні 2021 року в регіоні виконано на 100 відсотків. До лав Збройних сил України та інших військових формувань направили 544 людини. Найкраще відпрацювали призовні комісії Кременчуцького й Полтавського районів, Кременчука й Полтави.

Водночас зафіксовані й порушення з боку осіб призовного віку. З березня по червень правоохоронці порушили 22 кримінальні провадження за ознаками статті 335 Кримінального кодексу України (Ухилення від призову на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу). Із них 6 направлені до суду, 9 закриті й 7 перебувають у провадженні. Понад 30 громадян притягнуті до адміністративної відповідальності за статтею 210 КУпАП (Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку).

«Призовна кампанія відбулася з дотриманням карантинних вимог. Випадків направлення хворих громадян на строкову військову службу не було, – зазначив Едуард Бородай. – Призов відбувався за новим адміністративно-територіальним устроєм. По деяких громадах виникали питання щодо оповіщення громадян призовного віку. Загалом поставлені завдання перед центрами комплектації, органами влади і місцевого самоврядування виконані».

Нині територіальні центри комплектування та соціальної підтримки області розпочали підготовку до проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу восени 2021 року. Як зазначив Едуард Бородай, протягом осіннього призову, який триватиме протягом жовтня-грудня 2021 року, з обласного збірного пункту до Збройних сил та інших військових формувань планують відправити близько 800 осіб.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора