A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

НА ПОЛТАВЩИНІ ПУНКТИ ВАКЦИНАЦІЇ ПРАЦЮВАТИМУТЬ ЩОДНЯ

Дата: 19.07.2021 14:19
Кількість переглядів: 159

 На Полтавщині пункти вакцинації працюватимуть щодня

 

В області й надалі продовжують працювати 5 центрів вакцинації у Полтаві, Кременчуці, Лубнах, Миргороді, Горішніх Плавнях. На Полтавщині, окрім вакцини CoronaVac, розпочалося щеплення Pfizerом. За 4 дні в області імунізували 4982 людини.

«Загалом щеплення першою дозою вакцини в області отримали 124 тис. 809 осіб, другою – 81 тис. 291. Полтавщина займає лідируючі позиції за темпами щеплення. Наше завдання – не послабляти темпів вакцинальної капманії. Від цього залежать і життя людей, і рівень економіки», – зауважив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Із цією метою на Полтавщині запрацювали пересувні центри вакцинації. У перспективі цю практику планують  впроваджувати й надалі.

«Більшої уваги приділятимемо організованим колективам і безпосередньо громадам. Просимо голів райдержадміністрацій і територіальних громад активніше долучатися до вакцинальної кампанії. Багато країн світу у зв’язку з новою хвилею пандемії вже почали вводити додаткові карантинні обмеження. Ні в якому разі не можна розхолоджуватися», – сказав Віктор Лисак.

«На Полтавщині почали відновлювати проведення масових заходів, ярмарків, фестивалів. Однак усе це може припинитися у разі поширення COVID-19. Від нашої спільної активності багато чого залежить», – закцентував Олег Синєгубов.

Перед профільними закладами охорони здоров’я стоїть завдання зі стовідсоткового забезпечення киснем і постійний моніторинг стану захворюваності. Нині в стаціонарі лікується 51 особа, 13 пацієнтів отримують допомогу через ШВЛ.

«Головне завдання – залучити до щоденної роботи всі 93 пункти щеплення, які в нас визначені. Із них наразі  задіяні від 30 до 50. Всі пункти зобов’язані працювати, – сказав Віктор Лисак. – Наше завдання – дійти до кожного населеного пункту, скласти відповідні графіки для мобільних бригад. На території області є всі ресурси й резерви, щоб провести профілактичну роботу й захистити людей».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора