A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

МІЖ ПОЛТАВСЬКОЮ ОДА ТА НАЦІОНАЛЬНИМ ЮРИДИЧНИМ УНІВЕРСИТЕТОМ ІМЕНІ ЯРОСЛАВА МУДРОГО ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

Дата: 16.07.2021 09:32
Кількість переглядів: 201

Між Полтавською ОДА та Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого підписано Меморандум про співпрацю

 

Його метою є організація співпраці, консолідація зусиль і вжиття комплексу заходів, спрямованих на формування спільноти кваліфікованих юристів, розвиток правової освіти на території області, проведення спільних розробок і досліджень, підготовка інформаційно-аналітичних матеріалів, науково-практичних коментарів і пропозицій щодо удосконалення чинного законодавства.

«Для мене юриспруденція не чужий термін і я радий, що на території Полтавщини є філія Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, який є флагманом юридичної науки, юридичної практики. Цей заклад робить вагомий внесок у юридичні інституції, не вистачить часу, щоб перерахувати проєкти, в яких задіяний цей університет і його науковці: це й експертні, наукові та консультативні ради, присутність у вищих органах, судових гілках влади, у засіданнях Пленуму Верховного Суду України. З керівництвом закладу підписуємо цей Меморандум, щоб упорядкувати нашу взаємну співпрацю. І це лише початок довгого й плідного співробітництва», – зазначив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Анатолій Гетьман розповів, що ВНЗ є одним із найстаріших в Україні за юридичним профілем.

«У ньому працює більше 600 науковців-викладачів, із них більше 100 докторів юридичних наук, професорів, велика кількість кандидатів наук, доцентів. Це надзвичайно великий і потужний освітянський осередок. Ми зацікавлені, щоб у нас і в Харкові, і в Полтаві було якомога більше студентів, – сказав Анатолій Гетьман. – Підписання Меморандуму, ініційованого головою облдержадміністрації, – важливий крок на шляху до того, щоб у нас навчалися студенти і залишалися працювати після закінчення закладу вищої освіти. Наш колектив готовий співпрацювати за всіма напрямами, розбудовувати державу, роблячи все, щоб і Полтавщина, і Харківщина ставали освітянськими столицями країни».

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков зазначив, що в Юридичному департаменті Полтавської ОДА працюють 100 відсотків випускників НЮУ імені Я. Мудрого.

«Вони отримали знання і досвід, переданий викладачами як Полтавського юридичного інституту, так і Національного юридичного університету. В співпраці відчуваю особисту відповідальність, щоб наповнити цей Меморандум змістом. Один із напрямів – правова освіта населення. У нас вже є спільні проєкти, які реалізуємо з Полтавським юридичним інститутом, щоб на теренах області якомога більше потенційних студентів зацікавити здобувати юридичну професію. Працюємо й над тим, щоб під час розробки обласних програм залучати викладачів як експертів. У цих напрямах уже є співпраця. Меморандумом ми фіксуємо це формально, щоб і надалі це було підґрунтям для нашого співробітництва й досягнення позитивного результату».

Перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко зазначив, що в межах реформи децентралізації є доцільність підвищити кваліфікацію представників органів місцевого самоврядування. В цьому напрямі є великий потенціал для співпраці в межах Меморандуму.

Директор Полтавського юридичного інституту НЮУ імені Ярослава Мудрого Ігор Криницький розповів, що заклад може запропонувати нові сертифікаційні програми. Перспективними напрямами є робота з органами місцевого самоврядування й комунальними підприємствами.

«Підвищення кваліфікації – це той вектор партнерства Полтавської облдержадміністрації та Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, де наш інститут стане максимально корисним», – сказав Ігор Криницький.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора