A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

«Про виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції на території Полтавського району»

Дата: 14.07.2021 08:39
Кількість переглядів: 212

«Про виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції на території Полтавського району»

 

Відповідно до пункту 14 статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасники бойових дій мають пільги на першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва.

Порядок безоплатного отримання у власність земельних ділянок як учасниками антитерористичної операції (далі – АТО), як і іншими категоріями громадян, регулюється частиною 6 статті 118, статтями 121, 122 Земельного кодексу України.

Учасники АТО мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності в розмірах, передбачених статтею 121 Земельного кодексу України:

– для ведення особистого селянського господарства – не більше 2,0 га;

– для ведення садівництва – не більше 0,12 га;

– для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах – не більше 0,25 га, в селищах – не більше 0,15 га, в містах – не більше 0,10 га;

– для індивідуального дачного будівництва – не більше 0,10 га;

– для будівництва індивідуальних гаражів не більше 0,01 га.

Сільські, селищні, міські ради передають земельні ділянки у власність або у користування із земель комунальної власності відповідних територіальних громад для всіх потреб. Районні державні адміністрації на їхній території передають земельні ділянки із земель державної власності у власність або у користування у межах сіл, селищ, міст районного значення для всіх потреб та за межами населених пунктів для: ведення водного господарства; будівництва об’єктів, пов’язаних з обслуговуванням жителів територіальної громади району (шкіл, закладів культури, лікарень, підприємств торгівлі тощо), з урахуванням вимог частини сьомої цієї статті; індивідуального дачного будівництва. Центральний орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів у галузі земельних відносин та його територіальні органи передають земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності у власність або у користування для всіх потреб.

На виконання листа від 29.03.2021 року № 01-65/1985 Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської облдержадміністрації, відділом містобудування та архітектури райдержадміністрації проводиться щомісячний збір інформації щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО на території територіальних громад району. Органам місцевого самоврядування відділом був направлений запит стосовно отримання наступної інформації:

  • прізвище, ім’я та по-батькові учасника антитерористичної операції (далі - АТО);
  • цільове призначення земельної ділянки;
  • № посвідчення УБД учасника АТО;
  • кількість заяв поданих учасниками АТО на отримання земельної ділянки;
  • кількість заяв поданих членами сімей загиблих учасників АТО на отримання земельної ділянки;
  • про зареєстроване право власності на земельні ділянки.

 

Станом на 01.07.2021 року отримано інформацію від територіальних громад району: Котелевської, Білицької, Карлівської, Зіньківської, Мартинівської, Опішнянської та Великорублівської. З початку 2021 року територіальними громадами прийнято заяв від учасників АТО – 96 шт., заяв від членів сімей загиблих учасників АТО – 2 шт.; зареєстровано прав власності – 53 шт.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора