A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

СЕРГІЙ СИМОНОВ: 146 ОБ’ЄКТІВ СПОРТИВНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ НАРАЗІ РЕАЛІЗУЮТЬСЯ ПО ВСІЙ УКРАЇНІ

Дата: 13.07.2021 16:54
Кількість переглядів: 210

 

Сергій Симонов: 146 об’єктів спортивної інфраструктури наразі реалізуються по всій Україні

 

На засіданні Колегії Міністерства молоді та спорту України перший заступник Міністра Сергій Симонов розповів про стан розвитку спортивної інфраструктури. Для досягнення стратегічної мети – створення доступної розгалуженої мережі спортивної інфраструктури у всіх регіонах України, Мінмолодьспорт реалізує різні проєкти та програми.

«Наразі в різних регіонах України реалізується 146 об’єктів спортивної інфраструктури. Цього року планується ввести в експлуатацію щонайменше 16 спортивних об’єктів по всій території України, що будуть реалізовані за рахунок різних джерел фінансування (субвенції, ДФРР, цільових коштів, коштів місцевих органів влади), з яких 5 спортивних об’єктів за програмою Президента України «25 спортивних магнітів», – зазначив Перший заступник Міністра.

Для того, щоб у кожному регіоні України були сучасні багатофункціональні комплекси – Урядом була виділена субвенція у розмірі 800 млн грн на побудову спортивних об’єктів, які будуть призначені для проведення всеукраїнських та міжнародних змагань, навчально-тренувальних зборів для національних збірних команд з не менше ніж п’яти олімпійських видів порту.

«Серед 11 об’єктів, що реалізуються за рахунок субвенції – багатофункціональні спортивні комплекси, басейни, льодові арени та палаци спорту», – наголосив Сергій Симонов.

Надважливим є те, що створення об’єктів спортивної інфраструктури здійснюється з урахуванням вимог безперешкодного доступу для маломобільних груп, до яких сьогодні належить близько 45-60 % населення. За минулий рік кількість пристосованих об’єктів збільшилась на 4,4 тисячі, у цьому році роботу продовжено.

Також Сергій Симонов підкреслив, що нещодавно Президент України ініціював створення загально-національної програми «Активні парки – локації здорової України», що передбачає відкриття як у великих містах, так і маленьких селах, у пішій доступності спортивних локацій, де можуть займатися всі охочі, незалежно від віку, статі чи рівня фізичної підготовки. Для цього на кожному майданчику буде розміщено таблички з QR-кодами з доступом до онлайн-тренувань.

Таким чином, незабаром по всій Україні буде створено 2 000 «Активних парків» та 10 000 спортивних майданчиків.

Нагадаємо, що протягом 2020 року в різних областях України було введено в експлуатацію 125 спортивних об’єктів, з яких 8 за програмою Президента України «25 спортивних магнітів».

Міністерство молоді та спорту України

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора