A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

В ОБЛАСТІ ПРОАНАЛІЗУЮТЬ НА ВІДПОВІДНІСТЬ ЧИННОМУ ЗАКОНОДАВСТВУ ДІЯЛЬНІСТЬ ПРАТ І ТОВ «РИЖІВСЬКИЙ ГРАНІТНИЙ КАР’ЄР»

Дата: 13.07.2021 16:55
Кількість переглядів: 301

В області проаналізують на відповідність чинному законодавству діяльність ПрАТ і ТОВ «Рижівський гранітний кар’єр»

 

Питання дотримання вимог природоохоронного законодавства під час здійснення господарської діяльності ПрАТ «Рижівський гранітний кар’єр» і ТОВ «Рижівський гранітний кар’єр» порушили на засіданні комісії ОДА з питань охорони довкілля, раціонального використання та відтворення природних ресурсів.

«Це питання розглядаємо на комісії у зв’язку зі значною кількістю звернень, які надходять до Полтавської облдержадміністрації, Кременчуцької РДА, Держпродспоживслужби. Розбираємося в ситуації, яка склалася. Поряд із територією кар’єру розташовані садові будинки садівничого товариства «Дружба». Його представники направляли звернення щодо порушення підприємством санітарних вимог діяльності, недотримання санітарно-захисних зон. У межах комісії збираємо інформацію. Щоб вона була об’єктивною, запросили й представників підприємства», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Євген Греков.

Заступник голови Кременчуцької РДА Артем Даценко розповів, що відповідно до звернень членів садівничого товариства «Дружба» у квітні провели робочу зустріч із представниками членів кооперативну й ПрАТ «Рижівський гранітний кар’єр».

«Основні скарги – шумно й іде пил на будинки. Прийняли компромісне рішення з побудови пило- й шумопоглинальної споруди вздовж кар’єру. Підприємство її вже обладнало, витратили близько 1,5 мільйона гривень. Після цього ми спілкувалися із заявниками: одних ці зміни влаштували, інших – ні. Розглядаємо план щодо благоустрою й озеленення прибережної смуги озера, яке розділяє садове товариство і гранітний кар’єр», – зазначив Артем Даценко.

Заступник фінансового директора ПрАТ «Рижівський гранітний кар’єр» Володимир Кушко зазначив, що за проханням садівничого товариства найбільш шумне обладнання – дробарку з переробки каміння – перемістили на інший майданчик. ТОВ «Рижівський гранітний кар’єр», яке розташоване на території ПрАТ, придбало нове обладнання для обробки каменю, виготовлення щебеню і щебеневої продукції. Висновок з оцінки впливу на довкілля ще не отримали, документи подали. Закуплена для ТОВ техніка наразі не використовується.

Євген Греков зазначив, що представники райдержадміністрації мають виїхати на місце й оглянути, що змінилося, тримати постійну комунікацію. Буде зібрано інформацію й проаналізовано на відповідність чинному законодавству діяльності ПрАТ і ТОВ «Рижівський гранітний кар’єр».

«Дамо старт усім профільним службам, щоб зібрати й проаналізувати відповідну інформацію. Якщо буде виявлено якусь невідповідність чи порушення, тоді звертатимемося до правоохоронних і контролюючих органів щодо перевірки імовірних порушень. Усе в межах закону. Скомунікуємо з Держпродспоживслужбою, чи виходитимуть вони на перевірку щодо дотримання меж санітарно-захисних зон. Крім того, звернення громадян необхідно врахувати при проведенні процедури ОВД. Якщо на цьому етапі вже є скарги, то не може бути так, що висновок з ОВД отриманий, а проблема не вирішена. Обов’язково мають бути визначені умови післяпроєктного моніторингу для контролю за їх дотриманням й у разі порушень зупинення зазначеної діяльності», – зазначив Євген Греков.

Зібрану інформацію проаналізують, підіб’ють підсумки на наступному засіданні екологічної комісії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора