A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ІЗ ЛЮТОГО 2021 РОКУ ОРГАНАМ ВЛАДИ ВДАЛОСЬ СТАБІЛІЗУВАТИ СИТУАЦІЮ НА РИНКУ ПРАЦІ ОБЛАСТІ

Дата: 12.07.2021 14:57
Кількість переглядів: 185

Із лютого 2021 року органам влади  вдалось стабілізувати  ситуацію на ринку праці області

 

В області забезпечується високий рівень легальних трудових відносин: Полтавщина посідає шосте місце в Україні за співвідношенням чисельності застрахованих осіб, які сплачують  ЄСВ, до чисельності зайнятого населення.

Майже 70 % громадян  перебувають у офіційних трудових відносинах, що є гарантією соціальної захищеності у разі  настання страхового випадку. Про це поінформувала  на нараді у голови облдержадміністрації директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.

«Минулого року через введення карантинних заходів  ринок праці зазнав додаткового впливу, що призвело до вимушеного скорочення діяльності суб’єктів господарювання. Кількість пропозицій роботи в 2020 році зменшилася порівняно з 2019 роком на 40,8% до 46,0 тис. одиниць. Одночасно чисельність безробітних, які перебували на обліку в регіональній службі зайнятості зросла до 70,9 тис. осіб. Крім працівників сфери торгівлі та послуг, громадського харчування, готельного та ресторанного бізнесу, на реєстрований ринок праці вийшли працівники ринкоутворюючих підприємств області: ПАТ ,,Кременчуцький сталеливарний завод” (776 осіб), ПАТ ,,Крюківський вагонобудівний завод” (364 особи), ПП ВТК ,,Лукас” (266 осіб), ПРАТ ,,АВТОКРАЗ” (261 особа), ТОВ ,,Торговий дім ,,Полтавський автоагрегатний завод” (259 осіб), ТОВ ,,Глобинський м’ясокомбінат” (207 осіб), ТОВ ,,ВКК ,,Гадячсир” (137 осіб), ПРАТ ,,Полтавський ГЗКМ” (132 особи), ТОВ ,,Пирятинський делікатес” (117 осіб),  ПРАТ ,,Дика орхідея, Україна” (104 особи), ПАТ ,,Кременчуцький завод дорожніх машин” (103 особи), ПРАТ ,,Карлівський машинобудівний завод” (100 осіб), ТОВ ,,Техмолпром” (99 осіб) . До служби зайнятості області звернулося понад 700 осіб, звільнених із підприємств сфери добування нафти,  природного газу та нафтопереробної промисловості, зокрема із філій БУ ,,Укрбургаз”, АТ,,Укргазвидобування”, нафтогазовидобувне управління ,,Полтаванафтогаз”,    ПАТ  ,,Укрнафта”, ТОВ ,,БК ,,Укрбурсервіс”, - зазначила Катерина Клавдієва.

Із лютого 2021 року через регулювання процесів органам влади вдалось уповільнити темпи реєстрації безробітних. Так, станом на  1 січня 2021 року на обліку в обласній службі зайнятості перебувало 28 тис. безробітних, на липень же поточного року їх чисельність зменшилась до 17,9 тис. осіб. На поліпшення ситуації значно вплинула проведена органами влади робота з керівниками підприємств, установ та організацій. У підсумку планується залучення працівників до роботи на ПАТ «Крюківський  вагонобудівний  завод», перспективою є створення  робочих місць під час реалізації проєктів з будівництва.

«Дійсно, досить позитивні новини по ПАТ «Крюківський вагонобудівний  завод», який отримав держзамовлення на виготовлення 100 пасажирських вагонів, що  в свою чергу забезпечить відновлення старих робочих місць та сприятиме поверненню фахових працівників. З метою погашення заборгованості та відновлення робочих місць досить ефективно працюємо з ПРАТ,,Автокраз”. Проводимо роботу й з керівниками інших ринкоутворюючих підприємств задля стабілізації ситуації на ринку праці», - підсумував голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора