A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ВАКЦИНУЙМОСЯ! ЩЕПЛЕННЯ ПРОТИ COVID-19 – БЕЗКОШТОВНЕ. ВАКЦИНИ – БЕЗПЕЧНІ

Дата: 01.07.2021 08:48
Кількість переглядів: 258

Вакцинуймося! Щеплення проти covid-19 – безкоштовне. Вакцини – безпечні

 

Із 1 по 4 липня на Полтавщині продовжиться масова вакцинація населення від коронавірусу у п’яти Центрах масової вакцинації. Місце їх розташування у Кременчуці, Горішніх Плавнях, Миргороді, Лубнах та Полтаві залишається беззмінним (інфоргафіка – Суспільне Полтава https://suspilne.media/143230-pat-centriv-masovoi-vakcinacii-pracuvatimut-protagom-tizna-na-poltavsini/). Працюватимуть центри із 9.00 до 18.00.

Така масова вакцинація в області проводиться п’ятий тиждень поспіль. Записатися на щеплення можна у сімейного лікаря, у додатку «Дія» або звернувшись безпосередньо до Центрів масової вакцинації.  Із собою треба мати паспорт, ідентифікаційний код або декларацію із сімейним лікарем.

Як пояснює логіст Департаменту охорони здоров’я із вакцинації проти COVID-19 Ольга Бастаногова, зараз важливо захистити щепленням якомога більше людей – з огляду на те, що коронавірус мутує і кожен новий штам виявляється, зазвичай, контагіозніший і небезпечніший від виявлених раніше. За останніми дослідженнями, вакцини, схвалені  ВООЗ, дієві проти усіх зафіксованих нині штамів COVID-19, у тім числі й нового штаму Дельта.

«Хвиля Дельти очікується вже незабаром, – говорить Ольга Бастаногова, – тому темпи вакцинації треба швидко нарощувати. Запрошую всіх мешканців області щеплюватися, щоб захистити себе та своїх рідних від цієї тяжкої інфекції та небезпечних ускладнень після неї. Звертайтеся до Центрів масової вакцинації з четверга по неділю 1-4 липня (включно). Щеплення – безкоштовні. Вакцини – безпечні. Наприклад, CoronaVac виробництва Sinovac Biotech, яким наразі щеплюють у центрах масової вакцинації, – це інактивована вакцина, що містить у своєму складі неактивний, “убитий” вірус. Організм реагує на нього і виробляє імунітет. Як і AstraZeneca, CoronaVac схвалений ВООЗ для людей віком від 18 років. Препарат СOMIRNATY™ від Пфайзер, Бельгiя, схвалений ВООЗ у тім числі й для дітей віком старше 16 років».

Минулого тижня у Центрах масової вакцинації області отримали щеплення 3800 людей. За словами Ольги Бастаногової, найактивніше вакцинуються мешканці Полтави.

Довідково: новий штам вірусу COVID-19 Дельта вже виявлено в понад 90 країнах світу. Він розповсюджений в Республіці Індія, Російській Федерації, Португалії та Великій Британії. Два випадки вже зафіксовано в Україні. За даними британських служб громадського здоров’я, новий штам відповідає за понад 60% інфікувань у країні, він в 1,6 раза більш контагіозний, а також в 1,45 разів збільшує ризик необхідності інтенсивного лікування. Потреба в госпіталізації виникає удвічі частіше, ніж при інфікуванні звичайним штамом COVID-19.

Вакцина CoronaVac випускається в однодозних флаконах. Температура зберігання вакцини +2 - +8?, препарат не вимагає особливих умов холодового ланцюга. Sinovac Biotech – це китайська біофармацевтична фірма, яка розробляє вакцини проти ентеровірусу, універсального пандемічного грипу, японського енцефаліту і сказу у людей.

КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора