A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

У МЕЖАХ «ВЕЛИКОГО БУДІВНИЦТВА» У ПОЛТАВІ СПОРУДЖУЮТЬ НАЙБІЛЬШИЙ СПОРТИВНИЙ ОБ’ЄКТ ОБЛАСТІ

Дата: 25.06.2021 11:35
Кількість переглядів: 198

У межах «Великого будівництва» у Полтаві споруджують найбільший спортивний об’єкт області

 

Спортивно-видовищний комплекс на вулиці Петра Юрченка в Полтаві – це масштабний інфраструктурний та великий промоційний об’єкт для області. Його зводять в межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Комплекс увійшов до програми Президента «25 спортивних магнітів» і стане найбільшим спортивним об’єктом Полтавщини,  зазначає голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Будівля спроєктована за стандартами Міжнародної федерації плавання, матиме 500 глядацьких місць, відповідатиме всім вимогам доступності. У ній можна проводити національні й міжнародні змагання, збори національних команд. У спортивно-видовищному комплексі на вулиці Петра Юрченка в Полтаві зможуть тренуватися спортсмени у складі олімпійської та паралімпійської збірних команд.

Олег Синєгубов додає, що будівництво спорткомплексу – це можливість розвивати на Полтавщині щонайменше п’ять видів спорту: спортивне плавання, синхронне плавання, водне поло, плавання серед спортсменів із інвалідністю (дефлімпійські та паралімпійські види спорту), єдиноборства (греко-римську і вільну боротьбу). Нині в області немає 50-метрового спортивного басейну закритого типу. Через це спортсмени тренуються у відкритому басейні, скорочуючи тренування взимку.

«Роками перспективна молодь, діти, спортсмени чекали на сучасний басейн. І сьогодні спорткомплекс отримав право на життя – держава підтримала нашу пропозицію й спрямує фінансування на продовження робіт. Спортивно-видовищний комплекс по вулиці Юрченка в Полтаві стане найбільшим спортивним об’єктом області.  Для нас будівництво цього об’єкту  – принципове завдання. Роботи цього року продовжені й будуть закінчені», – зауважив Олег Синєгубов.

На будівництво спортивно-видовищного комплексу Полтавщина отримає понад 105 мільйонів гривень субвенції з державного бюджету. Загальна вартість проєкту – 217,9 мільйонів гривень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора