A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ТЕРИТОРІЇ РЕЗИДЕНЦІЙ «ЗАЛІССЯ», «КОНЧА-ЗАСПА» ТА БІРЮЧИЙ ОСТРІВ ВІДКРИЮТЬ ДЛЯ ГРОМАДЯН – КИРИЛО ТИМОШЕНКО

Дата: 16.06.2021 17:00
Кількість переглядів: 226

Території резиденцій «Залісся», «Конча-Заспа» та Бірючий острів відкриють для громадян – Кирило Тимошенко

 

Громадяни отримають можливість відвідувати об’єкти державної власності, які десятиліттями були закриті від суспільства та використовувалися чиновниками у власних цілях. Про це заявив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Економіка без олігархів» у Києві.

«Для держави й особисто для Президента доступ громадян до об’єктів, які все життя були закритими, були на балансі Державного управління справами, використовувалися чиновниками, – це одне з основних завдань», – наголосив Кирило Тимошенко.

Так, за його словами, буде відкрито вільний доступ на територію Бірючого острова, де розташована державна резиденція Президента України.

«Це великий екопарк на березі моря. Для нас важливо, щоб кожен міг доторкнутися до цієї природи й відпочивати там», – сказав заступник керівника Офісу Президента.

Кирило Тимошенко зауважив, що цього року на Бірючому острові розпочинається будівництво інфраструктурних туристичних об’єктів.

Крім того, громадяни можуть вільно відпочивати на території резиденції Державного управління справами в Національному природному парку «Залісся» на Київщині.

«Ми поділили його на декілька кластерів. Є зони, де можливо побудувати готелі, вже розробляється проектно-кошторисна документація. Вже зараз будь-який громадянин України може приїхати й погуляти в цьому парку», – зазначив заступник керівника Офісу Президента.

Також Кирило Тимошенко нагадав, що за дорученням Глави держави проводиться аудит земельних ділянок та будинків на території резиденції в Конча-Заспі.

«Щойно ми закінчимо аудит і розробимо нову територію, де можна відпочивати, ми відкриємо територію резиденції в Конча-Заспі, щоб там могли відпочивати люди», – наголосив він.

Заступник керівника Офісу Президента також розповів про подальший розвиток Національного комплексу «Експоцентр України» (ВДНГ). За його словами, цьогоріч до Дня Незалежності на території комплексу буде відкрито сучасний спортивний кластер, який споруджують у межах президентської програми «Велике будівництво».

«Це об’єкт (Національний комплекс «Експоцентр України». – Ред.), який ніколи не піде на приватизацію, але ми повинні його розвивати для того, щоб був максимальний доступ громадян, щоб вони отримали багато гарних емоцій, і найголовніше – щоб держава заробляла з цього кошти до бюджету», – зауважив Кирило Тимошенко.

Він також розповів про плани щодо приватизації непрофільних активів, які належать міністерствам та відомствам. Зокрема, до Фонду державного майна передано листи щодо приватизації трьох готелів Міністерства оборони.

«Сподіваюся, що найближчим часом об’єкти підуть на приватизацію», – зазначив він.

Крім того, Державна фіскальна служба передала до ФДМУ документи на приватизацію лижного та оздоровчого комплексів. Також буде приватизовано будівлю в центрі Києва, що підпорядковується Міністерству молоді та спорту.

«Таких непрофільних об’єктів – сотні в різних установах, міністерствах. Вони або неприбуткові, або стоять багато років, і з ними нічого не відбувається. Держава повинна на цьому заробляти. Саме тому такі об’єкти будуть передаватися до ФДМУ, щоб вони були приватизовані», – наголосив заступник керівника Офісу Президента.

Кирило Тимошенко нагадав, що торік завдяки приватизації готелю «Дніпро», який належав ДУС, державний бюджет отримав понад 1 мільярд гривень.

«Це приклад того, як нова команда Фонду державного майна, Кабінет Міністрів, Президент, Офіс Президента можуть розпоряджатися об’єктами та заробляти гроші для держави», – пояснив він.

Заступник керівника Офісу Глави держави зазначив, що цьогоріч надходження до держбюджету від приватизації планується збільшити в чотири рази порівняно з 2020 роком.

Офіційне інтернет-представництво Президента України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора