A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

НА ПОЛТАВЩИНІ ГОТУЮТЬСЯ ДО ВІДЗНАЧЕННЯ 25-Ї РІЧНИЦІ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

Дата: 10.06.2021 09:27
Кількість переглядів: 253

На Полтавщині готуються до відзначення 25-ї річниці Конституції України

 

9 червня відбулася нарада з підготовки та проведення в області заходів до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, Дня державної служби та Дня Конституції України. Засідання провела заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко. Члени організаційного комітету визначилися з форматом основних заходів, приурочених до цих дат.

Катерина Рижеченко наголосила, що проводити заходи слід із урахуванням та дотриманням місцевих вимог карантину.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вікторія Пилипенко розповіла про заплановані заходи.

У День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні відбудеться покладання квітів до Вічного вогню на Меморіальному комплексі Солдатської слави. Заздалегідь буде упорядковано територію, прилеглу до місця проведення заходу.

З нагоди 25-тої річниці Конституції України розроблено обласний план заходів. В Полтаві, у всіх містах, селах, селищах потрібно упорядкувати об’єкти та прилеглі території біля пам’ятників, стел, меморіалів, обелісків, пам’ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у XX столітті, загиблих учасників Революції гідності, учасників антитерористичної операції.

28 червня в Полтаві та районних центрах, населених пунктах області відбудуться урочисті заходи. В обласному центрі покладуть квіти до пам’ятника Іванові Мазепі. Також там розмістять тематичні фотозони. Відбудеться рочистий концерт симфонічного оркестру Полтавського фахового коледжу мистецтв імені М.В. Лисенка.

У дворику Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського організують виставку «Сторінками Конституції» та низку екскурсій.

Серед запланованого – проведення документальної виставки «Конституційний процес в Україні: мовою документів» у приміщенні Полтавської ОДА.

Активна підготовча робота ведеться з працівниками бібліотечних та музейних установ, де проводитимуть тематичні книжкові виставки, перегляди літератури, бесіди, наукові круглі столи. У засобах масової інформації будуть публікуватися архівні документи та статті відповідної тематики. Відбудеться й низка культурно-мистецьких, освітніх, інших патріотично-виховних заходів.

Обговорили на нараді й заходи до Дня державної служби.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора