A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

НА РЕАЛІЗАЦІЮ ПРОЄКТІВ НА ПОЛТАВЩИНІ З ДФРР ЦЬОГО РОКУ СПРЯМУЮТЬ БЛИЗЬКО 119 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

Дата: 07.06.2021 15:21
Кількість переглядів: 340

На реалізацію проєктів на Полтавщині з ДФРР цього року спрямують близько 119 мільйонів гривень

 

За підтримки Державного фонду регіонального розвитку в області цьогоріч реалізовуватимуть 7 проєктів. Загальна сума виділеного на Полтавщину фінансування – 118,8 мільйона гривень. Із них наразі в регіон надійшло 34,3 мільйона гривень.

Про це на апаратній нараді поінформував директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА Максим Калінін. Деталізував, який стан робіт по кожному з об’єктів.

За словами очільника Департаменту, в 2021-2023 роках в області планують провести реконструкцію обласного клінічного онкологічного диспансеру в Полтаві з добудовою радіологічного відділення і лабораторії радіонуклідної діагностики, реконструкцію з добудовою будівлі рентгено-діагностичного кабінету Кременчуцького обласного онкологічного диспансеру та побудувати басейн у Миргороді. На перший об’єкт цьогоріч планують виділити по 20 мільйонів із ДФРР та обласного бюджету, на другий – із ДФРР – 22,8 мільйона та з обласного бюджету – 10 мільйонів. На третій об’єкт, крім 7,2 мільйона гривень із ДФРР та 1,2 мільйона з бюджету Миргородської ТГ, планують і спрямувати кошти субвенції на розвиток інфраструктурних проєктів.

«Наразі по реконструкції обласного онкодиспансеру оголошено тендерну процедуру. У Кременчуцькому онкодиспансері відбувається перенесення інженерних мереж із місць забудови. На будівництво басейну в Миргороді уже спрямували 2 мільйони гривень із ДФРР. Наразі там облаштовують фундамент забудови. Крім того, триває корегування проєктно-кошторисної документації», – розповів Максим Калінін.

На 87% готовий спортивний зал із добудовою побутових приміщень Демидівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Там проводять роботи із внутрішнього опорядження будівлі.

Цього року вперше з ДФРР спрямовують кошти на реставрацію Полтавської обласної філармонії. На об’єкт передбачено фінансування: 45 мільйонів – із ДФРР та 13 мільйонів – з обласного бюджету. Нині утеплюють фасади закладу, монтують інженерні мережі й підключають сценічне обладнання.

Три мільйони із запланованих 10 вже профінансовані з фонду на реконструкцію нежитлового приміщення під музей КУ «Історико-культурний заповідник «Більськ». З обласного бюджету спрямують 2 мільйони гривень. Наразі на об’єкті тривають демонтажні роботи.

Реалізовуватимуть на Полтавщині й розвитковий проєкт економічного спрямування. Це реконструкція будівлі дитячого садка під цех з первинної обробки й переробки молока у Лохвицькій територіальній громаді. Передбачені комплексні зовнішні та внутрішні роботи для пристосування приміщення під цех, закупівля необхідного обладнання. Із ДФРР на об’єкт планують спрямувати 9 мільйонів гривень, з бюджету Лохвицької ТГ – 3,8 мільйона. Наразі готується документація для оголошення тендерної процедури.

«За результатами реалізації проєкту буде забезпечено першочергове створення щонайменше 10 робочих місць, а з огляду на розвиток підприємства зростання до 100 нових робочих місць, переробку молока до 3 тисяч літрів на добу», – зазначив Максим Калінін.

Перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін наголосив, що потрібно прискорити роботу з оголошення тендерної процедури по цьому об’єкту.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора