A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

МАСОВА ВАКЦИНАЦІЯ НАСЕЛЕННЯ НА ПОЛТАВЩИНІ: ЗА МИНУЛІ ВИХІДНІ ЩЕПЛЕННЯ ОТРИМАЛИ 3650 ЛЮДЕЙ

Дата: 07.06.2021 15:15
Кількість переглядів: 265

Масова вакцинація населення на Полтавщині: за минулі вихідні щеплення отримали 3650 людей

 

Минулими вихідними Полтавщина розпочала масове щеплення проти COVID-19 тих людей, які записали на вакцинацію через «Дію» або в сімейного лікаря. Працювали відразу п’ять тимчасових Центрів вакцинації по всій області: у Полтаві, Кременчуці, Миргороді, Лубнах і Горішніх Плавнях. Усього протягом суботи та неділі в них вакцинували 3 650 людей, зокрема в Полтаві – 1600 осіб, Кременчуці – 1100 осіб.

Про це заявив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

«Полтавська область є одним із лідерів в Україні в процесі вакцинації. Більше вакциновано цими вихідними тільки в Києві, – зауважив Олег Синєгубов, – на щеплення приїжджали не тільки жителі сусідніх громад, а й навіть мешканці інших регіонів. Нікому не відмовляли. Медичний персонал відпрацював на відміно. Вже готуємося до наступних вихідних, коли знову плануємо відкрити Центри вакцинації. Це потрібно, щоб перейти до масового щеплення населення».

Паралельно з Центрами вакцинації триває щеплення пріоритетних груп населення в 79 пунктах щеплення, переважно на базах Центрів ПМСД. Працюють 54 мобільні бригади. Загалом на сьогодні щеплення отримали 63 600 осіб, другу дозу – 7300 осіб. Вакцинація є добровільною та безкоштовною.

За словами голови Полтавської ОДА, на сьогодні ситуація із поширенням коронавірусної інфекції в області стабільна. «Зменшилася кількості виявлених хворих і збільшилася кількість одужавших. Але кількості обстежень і тестувань не зменшуємо», – зазначає Олег Синєгубов.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора