A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

«МАЄМО РЕКОРДНІ ПРОТИ МИНУЛОГО РОКУ ТЕМПИ ПРИРОСТУ ДО МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ»? – ПАВЛО КРОПИВКА

Дата: 07.06.2021 13:01
Кількість переглядів: 281

«Маємо рекордні проти минулого року темпи приросту до місцевих бюджетів»¸ – Павло Кропивка

 

За січень-березень 2021 року місцеві бюджети за доходами (без урахування трансфертів) виконано в сумі 3589,7 млн грн. Порівняно з січнем-березнем    2020 року надходження збільшилися на 624,1 млн грн або на 21%. Планові показники виконано на 112,7%. 

Про це на апаратній нараді 7 червня повідомив директор Департаменту фінансів Павло Кропивка. 

До загального фонду місцевих бюджетів (без урахування трансфертів) надійшло 3 млрд 225 млн грн, що на 356,5 млн грн (12,4%) більше за планові показники, та на 441,2 млн грн (15,9%) більше, ніж за відповідний період      2020 року. 

«Забезпечено виконання затверджених планових показників загального фонду щодо бюджетів 52 територіальних громад, одного району та обласного бюджету. За темпами росту фактичних надходжень загального фонду область посідає 3 місце в Україні. Зазначений показник досягнуто за рахунок значного збільшення надходжень податку на прибуток та рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу, газового конденсату», – сказав Павло Кропивка. 

Фактичні надходження податку на доходи фізичних осіб становлять      1 млрд 812 млн грн, що на 55 млн грн (3%) більше за планові показники. Порівняно з надходженнями за відповідний період 2020 року податку надійшло більше на 170 млн грн або майже на 10 %. 

Також рентної плати за користування надрами зараховано в сумі 256 млн грн, із них  рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу, газового конденсату надійшло 180 млн грн, що на                           74 млн грн (70,4%) більше за планові показники та на 85 млн грн (88,2%) більше, ніж за відповідний період 2020 року. 

Видатки загального фонду бюджету області за І квартал 2021 року освоєні в сумі 3 млрд  384 млн грн або на 21,1% від річного розпису з урахуванням змін. Бюджет області за показниками спеціального фонду виконано в сумі  470,2 млн грн або на 17 %  від уточненого розпису на рік.

Також Павло Кропивка повідомив, що виконання бюджету області за січень-березень 2021 року дозволило додатково спрямувати за рахунок вільного залишку бюджетних коштів 267 млн грн на утримання установ та закладів бюджетної сфери, здійснення заходів регіональних програм та видатки розвитку. Просроченоъ заборгованосты по заробытный платы в першому кварталі не було. 

За словами Павла Кропивки виконання місцевих бюджетів змінилося в кращий бік.

«Маємо рекордні проти минулого року темпи приросту до місцевих бюджетів. На перше червня по місцевих бюджетах маємо майже 780 млн грн зверх планових надходжень. Це дасть змогу максимально спрямувати кошти  на розвиток області. Серед проблем – не використання коштів місцевих бюджетів. Нині залишки на рахунках ТГ – 780 млн грн. Даний ресурс потрібно освоїти до кінця року», – сказав Павло Кропивка. 

Перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін наголосив, що голови територіальних громад мають максимально використати кошти на розвиток своїх територій і не зволікати з цим питанням.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора