A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

АСОЦІАЦІЯ ОБ’ЄДНАНИХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД, ПОЛТАВСЬКА ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЯ ТА ОБЛАСНА РАДА ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

Дата: 01.06.2021 09:09
Кількість переглядів: 270

Асоціація об’єднаних територіальних громад, Полтавська облдержадміністрація та обласна рада підписали Меморандум про співпрацю

 

31 травня відбулося підписання тристороннього Меморандуму про взаємодію між Полтавським регіональним відділенням Асоціації об’єднаних територіальних громад, Полтавською обласною державною адміністрацією та Полтавською обласною радою. На захід прибули керівники усіх 60 громад регіону.

Очільник області Олег Синєгубов наголосив на важливості й практичності цього документа.

«Один із пріоритетів діяльності обласної влади – налагодження дієвої співпраці з громадами, тісна комунікація й підтримка для вирішення актуальних питань. Наразі громади отримали більше фінансових ресурсів для підвищення економічної спроможності, але водночас і більше повноважень та розширення зони відповідальності, – сказав Олег Синєгубов. – Ми відкрито підтримуємо реалізацію розвиткових проєктів у громадах та ведемо постійний діалог з Урядом щодо залучення в область додаткових фінансових ресурсів».

Важливим завданням в умовах пандемії залишається подальша розбудова та відновлення медичної інфраструктури, наявність Стратегії розвитку та Плану соціально-економічного розвитку територіальної громади, подання на конкурсний відбір ДФРР проєктів для реалізації у 2022 році; залучення інвестиційних ресурсів у громади; важливість підтримки малого бізнесу на місцевому рівні, розроблення містобудівної документації та інше.

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький закликав голів громад до активної роботи.

«Не всі розуміють переваги участі в обласних програмах, вигідність умов співпраці та підтримки з обласного бюджету. Щоб отримати фінансову підтримку, треба мати конкретні проєкти з експертизами. 2 липня, наприклад, на сесії обласної ради розподілятимемо залишки перевиконання бюджету за пів року. На цьому етапі ми пропонуємо громадам досить широкий спектр фінансування, який допоможе вам вирішити питання, наприклад, щодо шкільних автобусів, харчоблоках, екологічні питання Тому ініціативи треба подати на розгляд комісій у стислий період, щоб не ходити великим колом. Також прошу активізуватися й долучитися до екологічних ініціатив, шкільного бюджету, бюджету участі та до 1 жовтня чекаємо проєкти від територіальних громад».

Керівник Полтавського регіонального відділення Асоціації об'єднаних територіальних громад Олександр Тутка повідомив, що підписання Меморандуму покликане унормувати відносини між сторонами.

«Надіюся, що це піде лише на користь, щоб спільно вирішувати проблеми і завдання. Розвиток і процвітання обов’язково настане, але завдяки спільній роботі, завдяки обміну досвідом», – резюмував Олександр Тутка.

«Полтавщина сьома область в Україні, де Асоціація проводить трьохстороннє підписання Меморандуму про взаємодію. Для налагодження в перехідний період реформування взаємодії не лише у фінансовій сфері, але й забезпечення громад кадрами. Асоціація для громад є інструментом для вирішення нагальних питань. Ваші фахівці мають знати, що Асоціація завжди прийде на допомогу», – наголосила виконавчий директор «Асоціації об’єднаних територіальних громад» Валентина Полтавець.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора