A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ДМИТРО ЛУНІН: КП «ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ» ПОВИННЕ ЗАБЕЗПЕЧИТИ ЗАКЛАДИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я, ОСВІТИ, СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ, ВІДПОЧИНКУ Й ОЗДОРОВЛЕННЯ ЯКІСНОЮ ПРОДУКЦІЄЮ

Дата: 31.05.2021 16:18
Кількість переглядів: 213

Дмитро Лунін: КП «Здорове харчування» повинне забезпечити заклади охорони здоров’я, освіти, соціального захисту, відпочинку й оздоровлення якісною продукцією

 

Днями в Полтавській облдержадміністрації відбулася нарада щодо роботи комунального підприємства «Здорове харчування», яке нині на етапі створення. Перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін наголосив, що якісне харчування в школах – пріоритетне завдання першої леді України Олени Зеленської.

«Ми розглядаємо це питання не лише в контексті харчування дітей у школах, а й у таборах відпочинку, людей, які проживають у геріатричних будинках, які перебувають на лікуванні. Наше завдання, щоб люди споживали якісні продукти, – сказав Дмитро Лунін. – Із цією метою в області створюється підприємство КП «Здорове харчування», яке повинне забезпечити заклади охорони здоров’я, освіти, соціального захисту, відпочинку й оздоровлення, а також культури якісною продукцією».

Нині згідно з законодавством у заклади постачають продукцію не за принципом якості, а за принципом ринкової ціни. Тобто хто надав найнижчу ціну на товар, той і доставив продукцію. Якщо ми говоримо про якісне харчування, то по всій області діти мають отримувати якісні й смачні страви.

КП «Здорове харчування» має сконцентрувати процеси постачання продукції до закладів, її повернення, надання послуг із приготування їжі.

«Основна мета – за ціну, яка є, підвищити якість продукції за рахунок економії на масштабі. Якщо цього недостатньо, то збільшуватимемо видатки на харчування. Маємо визначити подальші шляхи, щоб цього року запустити роботу підприємства, адже це вимога керівництва адміністрації та депутатів обласної ради. Як пілотну можемо взяти Полтавську територіальну громаду», – додав Дмитро Лунін.

Учасники наради, керівники структурних підрозділів Полтавської облдержадміністрації обговорили всі юридичні та практичні аспекти функціонування комунального підприємства. Заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА Олена Онупко розповіла, що нині опрацьовують статут підприємства. Керівники структурних підрозділів Полтавської ОДА надали свої пропозиції щодо попереднього опрацювання тексту статуту. Після завершення цієї роботи КП зареєструють у державного реєстратора.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора