A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

КОЖНА СІМ’Я, В ЯКІЙ ВИХОВУЮТЬСЯ ДІТИ З ІНВАЛІДНІСТЮ ПІДГРУПИ А, ДО 1 ЧЕРВНЯ ОТРИМАЄ ОБЛАСНУ ЩОРІЧНУ РАЗОВУ ГРОШОВУ ДОПОМОГУ

Дата: 26.05.2021 14:46
Кількість переглядів: 316

Кожна сім’я, в якій виховуються діти з інвалідністю підгрупи А, до 1 червня отримає обласну щорічну разову грошову допомогу

 

Через Департамент соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації реалізується Комплексна програма соціального захисту населення Полтавської області. Програма реалізується за 28 напрямками, на які з обласного бюджету на поточний рік передбачено 48,8 млн грн.

Вказані кошти спрямовуються через органи соціального захисту виключно на адресну підтримку вразливих категорій населення області.

За ініціативи Департаменту соціального захисту населення у 2020 році Програму  доповнено напрямком, який стосується виплати щорічної разової грошової допомоги сім'ям, у яких виховуються діти з інвалідністю підгрупи А.

Центром по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області протягом травня у стислі терміни без залучення сімей, у яких виховуються діти з інвалідністю підгрупи А, проведено формування необхідних документів та нарахування грошової допомоги.

У поточному році до  Міжнародного дня захисту дітей грошову допомогу у розмірі по 3000 грн. отримають 616 сімей області, у яких виховуються діти з інвалідністю підгрупи А. 26 травня поточного року кошти перераховані на вкладні рахунки в установах уповноважених банків та поштові відділення за місцем проживання одержувачів.

Окрім того, з поточного року в рамках Програми збільшено до 50 тис. грн розмір матеріальної допомоги, що надається за рахунок коштів обласного бюджету сім’ям з дітьми, які мають онкологічні захворювання. Організація виплати допомоги здійснюється через Департамент та Центр по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат.

Також Комплексною програмою соціального захисту населення за рахунок коштів обласного бюджету передбачена у період з 1 жовтня по 15 травня 50-% пільга на проїзд автомобільним транспортом на міжміських і міжобласних автобусних маршрутах загального користування дітям з інвалідністю, а також особам, які їх супроводжують. Пільга надається шляхом компенсації вартості квитків.

Департаментом встановлено постійних зв'язок із громадськими організаціями області з метою спільного напрацювання напрямків підтримки сімей, де виховуються діти з інвалідністю.

 

Департамент  соціального захисту

населення Полтавської облдержадміністрації

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора