A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ОЛЕГ СИНЄГУБОВ ОЗНАЙОМИВСЯ З РОБОТОЮ ОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ НЕХВОРОЩАНСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Дата: 26.05.2021 13:47
Кількість переглядів: 243

Олег Синєгубов ознайомився з роботою освітніх закладів Нехворощанської територіальної гро

 

Голова Полтавської облдержадміністрації у межах робочої поїздки ознайомився з роботою Нехворощанського опорного закладу загальної середньої освіти  I-ІII ст. Також заклад оглянув народний депутат України Костянтин Касай.

За словами заступника сільського голови Ольги Хоменко, приміщення школи потребує модернізації, зокрема утеплення фасаду та заміни покрівлі, вікон і дверей. Також серед нагальних питань – реконструкція харчоблоку та капітальний ремонт пандусу. Загальна вартість робіт становить 3,7 мільйона гривень. Наразі виготовлено проектно-кошторисну документацію та проведено комплексну експертизу. За словами педагогічного колективу, оголошено тендер, триває процедура пошуку підрядника.

Реконструкція харчоблоку передбачає: повну заміну системи каналізації, функціонування пандусу, внутрішнє оздоблення стін, оновлення вентиляції й частини обладнання. Сам харчоблок буде поділений на цехи за вимогами НАССР. Із обласного бюджету вже виділено 600 тисяч гривень, решта – кошти місцевого бюджету та спонсорів.

«Школа невелика, але тут працює гарний колектив, який вболіває за свій заклад і робить усе необхідне, щоб діти отримували знання завдяки сучасним технологіям, у тому числі й через стем-лабораторії. Маємо розробити концепцію, як їм допомагати надалі, – зауважив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов. – В школі проблеми із харчоблоком. Ми розглянемо можливість у межах нещодавно ухваленої регіональної програми «Дітям Полтавщини – здорове харчування» придбати для їдальні нове обладнання. Звісно, всі проєкти мають бути комплексі. Тобто, якщо реконструюємо харчоблок, то маємо вирішувати і питання з каналізацією. Також проєкти шкільних об’єктів не повинні бути перехідними, їх маємо завершувати впродовж року».

Також Олег Синєгуюбов ознайомився із роботою Нехворощанського дошкільного навчального закладу «Сонечко». За його словами, він також потребує повної реконструкції, щоб там могли виховуватися 40 дітей.

«Маємо скомунікувати з головою громади, щоб був розроблений проєкт реконструкції кошторисною вартістю 10-12 млн. грн. Це – реальний об’єкт, який міг би потрапити до програми «Велике будівництво» Президента України Володимира Зеленського», – зауважив Олег Синєгубов. 

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора