A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Представництво Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні запрошує міста розпочати вимірювати рівень благополуччя молоді

Дата: 25.05.2021 11:37
Кількість переглядів: 333

Індекс благополуччя молоді (ІБМ) – зручний онлайн інструмент, розроблений #UNFPAUkraine для муніципалітетів, який дає можливість швидко та зручно досліджувати стан молоді у місті та на базі цих даних вдосконалювати молодіжну політику та проєкти з розвитку молоді. Вінспрямований на заохоченнямолодих людей ставатибільшактивними та залученими до прийняттярішень на місцевомурівні.

Ініціативареалізується в Україні з 2019 року і вже 11 міствираховують ІБМ: Кременчук, Львів, Миколаїв, Маріуполь, Мелітополь, Херсон, Дніпро, Тернопіль, Луцьк, Одеса та Київ. 

Для визначення ІБМ на муніципальномурівні, авториметодологіївиходили з аналізусвітовогодосвідувизначеннянайважливішихаспектівжиття та благополуччямолоді, напряміврозвиткумолоді, методик благополуччямолоді, а такожвласноїоцінкинаявнихданих за різними аспектами на муніципальномурівні. У результатіцієїроботи, авторивизначили 49 первиннихіндикаторів, якізгруповані по 7 важливихблоках:

  • Освіта;
  • Здоров’я;
  • Економічніможливості;
  • Участь у політичномужитті;
  • Участь у громадськомужитті;
  • Інформаційні та комунікаційнітехнології
  • Безпека та захищеність.

Для кого потрібенІндекс?

Для місцевоївлади. Індекс - цепростийінструмент для моніторингу і оцінкиблагополуччямолодісаме у вашомумісті. НаразіІндексвжепрацює у Кременчуці, Львові, Миколаєві, Маріуполі, Мелітополі, Херсоні, Дніпрі, Тернополі, Луцьку, Одесі й Києві.

Для молоді. Цезручнаможливість для залучення до діалогуізвладою, наданнязворотногозв'язку  та участі в прийняттірішень на рівнісвогоміста.

Для ЗМІ та громадськихорганізацій у містах. ДаніІндексудаютьоцінкууспішностімолодіжноїполітикиміста. 

Для місцевогобізнесу. Платформа, на якіймолоді люди проходятьопитування по Індексу, маєможливістьрозміщенняпромокодіввідмісцевихкомпаній. Тобто за проходженняопитуваннякоженучасник та кожнаучасницяотримуютьзнижки на товаричипослуги у своємумісті. Ставши партнером Індексублагополуччямолоді у містімісцевакомпаніямаєможливістьнадаватизнижки на своїпослугичитовари, а натомістьотриматипотенційнихпокупців. 

Компанія “Цитрус” приєдналася до ініціативи у 2021, ставши національним партнером проєкту ІБМ, для підтримкимолодих людей у всіхмістахУкраїни. Цитрус надаватимезнижки на товари, щопродаються через онлайн та оффлайнмагазини, молодим людям, якіповністюпройшлиопитування в різнихмістахУкраїни.

Якщовихочетебрати участь у проєкті«Індексблагополуччямолоді» та вимірювати стан молоді у вашомумісті, пропонуємо вам:

- заповнити аплікаційну форму та надіслати разом з офіційним листом відміської ради щодоучастімістаупроєкті на електронну адресу dkulyk@unfpa.org до 4 червня 2021 року;

- визначити координатора ІБМ відповідальним за подальшідії та співпрацю з UNFPA для налагодженняподальшоїкомунікації.

Контактна особа з питаньреалізаціїпроєктувід UNFPA – Кулик Дмитро, Координатор ІБМ dkulyk@unfpa.org, +38 050 459 20 55.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора