A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Міжнародний день біорізноманіття

Дата: 22.05.2021 09:00
Кількість переглядів: 233

Щороку 22 травня увесь світ відзначає Міжнародний день біорізноманіття – цей день покликаний покращити розуміння значення біорізноманіття та важливості його збереження.

Біорізноманіття - це все різноманіття життя на планеті. Біорізноманіття лежить в основі функціонування екосистем та надання екосистемних послуг, необхідних для добробуту людини. Воно передбачає забезпечення продовольчої безпеки, здоров'я людини, забезпечення чистого повітря та води; воно сприяє життєдіяльності населення та економічному розвитку, а також має важливе значення для досягнення Цілей розвитку тисячоліття, включаючи подолання бідності.

Тематика цьогорічного Міжнародного дня біорізноманіття спрямована на покращення розуміння значення біорізноманіття та важливості його збереження. Зазначена подія в цьому році відбуватиметься під гаслом «Ми-частина рішення», що є продовження минулорічної теми «Наші рішення - в природі».

Головне завдання Міжнародного дня біологічного різноманіття — звернути увагу громадськості на проблему безповоротного зникнення на Землі багатьох представників флори і фауни. Біологічне різноманіття нашої планети продовжує скорочуватися, а екологічна рівновага все ще піддається змінам. Близько 60% екологічної системи деградує або використовується нерозважливо, що веде до втрати біологічного різноманіття і тяжких наслідків, які в найближчі роки можуть погіршитися.

Інформацію для детального ознайомлення з темою біорізноманіття можна знайти за посиланнями:  https://www.cbd/int/biodiversity-day.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора