A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

У ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПЛАНУЄТЬСЯ СТВОРИТИ 74 ПІДРОЗДІЛИ НЕДЕРЖАВНОЇ ПОЖЕЖНОЇ ОХОРОНИ В ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАДАХ

Дата: 21.05.2021 15:23
Кількість переглядів: 264

У Полтавській області планується створити 74 підрозділи недержавної пожежної охорони в територіальних громадах

 

21 травня на Полтавщині запрацює 40-ий підрозділ недержавної пожежної охорони у Великій Рублівці Полтавського району. Про це повідомив заступник голови Полтавської облдержадміністрації Євген Греков на пресконференції під час презентації Стратегії регіонального розвитку області до 2027 року.

Один із напрямів Стратегії передбачає створення у територіальних громадах центрів безпеки, підрозділів недержавної пожежної охорони як інтегрованих структур з єдиною комунікацією.

Так, в області планується створити 74 підрозділи недержавної пожежної охорони в територіальних громадах Полтавщини. У планах побудувати 55 центрів безпеки. Основна мета їх створення – забезпечення захисту населення і територій від пожеж та надзвичайних ситуацій, а також дотримання громадської безпеки.

«Центр безпеки – це будівля, в якій під одним дахом можуть бути розміщені кілька служб, які виконують функції у сфері забезпечення безпеки життєдіяльності населення (місцева пожежна команда/ підрозділ недержавної пожежної охорони, підрозділ служби екстреної медичної допомоги, приміщення для роботи дільничного офіцера поліції), – розповів Євген Греков. – У разі доцільності громада може проєктувати будівлю, під дахом якої будуть зосереджені й інші муніципальні служби, а також приміщення для проведення засідань, зустрічей».

Центри безпеки створені в Піщанській, Оболонській, Білицькій, Новосанжарській територіальних громадах, будуються в Краснолуцькій та Петрівсько-Роменській громадах. Ще кілька громад (Лохвицька, Білоцерківська, Шишацька, Сечанська й Омельницька) проводять відповідну роботу зі створення таких центрів. Жоден такий заклад не створений у Лубенському районі.

На базі центрів безпеки планують створити системи оповіщення населення про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації. У кожній громаді має бути створена така система.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора