A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

А ПРОГРАМУ РОЗВИТКУ ТА ПІДТРИМКИ АГРАРНОГО КОМПЛЕКСУ ПОЛТАВЩИНИ ЦЬГОРІЧ ПЕРЕДБАЧЕНО ПОНАД 16 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

Дата: 21.05.2021 15:22
Кількість переглядів: 338

На Програму розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини цьгоріч передбачено понад 16 мільйонів гривень

 

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков під час представлення Стратегії розвитку області на 2021-2027 роки розповів про Програму розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2027 року. Вона спрямована на підтримку малих сільськогосподарських виробників та сприяння підвищенню їх продуктивності, модернізації, зайнятості сільського населення.

«Всього на виконання Програми протягом 2021-2027 років заплановано спрямувати 205 мільйонів гривень, зокрема 127,5 мільйона – з обласного бюджету, 77,5 мільйона – з інших джерел. Це кошти інвесторів, власні кошти підприємств. На цей рік Програмою передбачено виділення коштів з обласного бюджету в сумі 16,5 млн грн, наразі виділено 2,5 млн грн», – сказав євген Греков.

Програма діє за кількома напрямками: «Розвиток тваринництва», «Розвиток бджільництва», «Садівництво та ягідництво», «Технічне переоснащення», «Створення та підтримка сільськогосподарських кооперативів», «Підтримка сільськогосподарської дорадчої діяльності» і «Підтримка товаровиробників органічної продукції».

З 15 квітня оголошено конкурс на прийняття заявок за певними напрямками програми.

Учасниками Програми можуть бути фермерські господарства, сімейні фермерські господарства, сільськогосподарські кооперативи, фізичні особи-підприємці, учасники бойових дій. Якщо раніше учасниками могли бути воїни АТО, то тепер, за пропозицією членів робочої групи, Програмою зможуть скористатися всі учасники бойових дій.

«Мета Приграми – надати поштовх до розвитку найважливіших сфер аграрного сектору Полтавщини. Адже окремі напрями аграрної сфери мають економічну ефективність та можуть розвиватися самостійно. Але якщо мова йде про малі фермерські господарства, кооперативи,  бджолярів, то саме таким підприємствам та галузям потрібна підтримка з боку області та держави», – сказав Євген Греков.

Євген Греков зауважив, що також діє державна програми підтримки аграрного сектору. Якщо порівняти обласну та державну програми, то вони доповнюють одна одну.

Євген Греков зауважив, що Полтавщина серед лідерів щодо отримання державної підтримки, на третьому місці за обсягом коштів, які були отримані в аграрну сферу  за минулий та початок нинішнього року. Загалом було отримано державних коштів більше 50 млн грн.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора