A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

У ПОЛТАВІ ТРИВАЮТЬ НАВЧАННЯ ВОДІЇВ ІЗ НАДАННЯ ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПОСТРАЖДАЛИМ У АВАРІЯХ

Дата: 21.05.2021 13:59
Кількість переглядів: 280

У Полтаві тривають навчання водіїв із надання домедичної допомоги постраждалим у аваріях

 

У межах Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху на базі Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф 21 травня відбулося навчання перевізників та водіїв обласних і приміських маршрутів із надання домедичної допомоги постраждалим у дорожньо-транспортних пригодах.

Т.в.о. начальника Управління інфраструктури та цифрової трансформації Полтавської облдержадміністрації Сергій Марчишинець повідомив, що навчання передбачені регіональною програмою з безпеки дорожнього руху.

«Цього року це вже п’ята група водіїв, які навчаються правильно надавати допомогу постраждалим в екстрених випадках. За результатами навчань кожному учаснику надається сертифікат про проходження курсів, який діє 5 років, – розповів Сергій Марчишинець. – Працівники транспортної інфраструктури мають можливість не лише отримати теоретичні знання, а й відпрацювати їх на практиці. Усе необхідне спорядження, манекени є. Ці знання можуть знадобитися водіям у роботі, вони мають знати, як проводити необхідні реанімаційні дії до приїзду «швидкої».

Інструктор центру Ігор Працько та фельдшер Альона Турнаєва навчали водіїв базовій підтримці життя: як проводити серцеву реанімацію без дефібрилятора та з ним, як правильно звільнити дихальні шляхи потерпілого, зупинити кровотечу і накласти пов’язку та як рятувати людину, яка вдавилася чи потонула. Крім того, розповіли про особливості надання допомоги дітям і немовлятам та про нюанси рятування людей у період пандемії COVID-19.

«Ці навички дуже важливі, бо населення не вміє правильно надавати домедичну допомогу постраждалій людині. Хтось – через страх, хтось – через незнання, – розповів інструктор Всеукраїнської ради реанімації Ігор Працько. – Доки їде швидка допомога, потерпілий втрачає дорогоцінний час. Адже кожна хвилина забирає 10% шансів на життя. Через 10 хвилин після ДТП, наприклад, у травмованого може не бути шансів вижити».

Навчання навикам базової підтримки життя здійснюються за європейськими стандартами.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора