A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ДО КІНЦЯ ТИЖНЯ В ОБЛАСТІ МАЮТЬ ПЕРЕВІРИТИ БІЛЬШЕ 100 ОБ’ЄКТІВ ЖИТЛОВОГО ФОНДУ Й ЗАХИСНИХ СПОРУД

Дата: 20.05.2021 09:58
Кількість переглядів: 352

До кінця тижня в області мають перевірити більше 100 об’єктів житлового фонду й захисних споруд

 

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков провів засідання робочої групи з питань ефективності використання державного майна в області.

На заході проаналізували стан створення у районах міжвідомчих комісій та проведення ними обстеження об’єктів житлового фонду й захисних споруд цивільного захисту – майна, яке не увійшло до статутного капіталу господарських товариств у процесі їх приватизації й нині перебуває у державній власності. 

Обговорили й результати перевірок використання держмайна, здійснених Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях за січень-квітень 2021 року з метою пошуку потенційних об’єктів приватизації. Порушили питання реорганізації райдержадміністрацій та їх структурних підрозділів. 

«Протягом цього тижня відповідно до доручень, даних на попередньому засіданні робочої групи, чотири райдержадміністрації розпорядженнями мали створити комісії з обстеження об’єктів житлового фонду й захисних споруд цивільного захисту – майна, яке не увійшло до статутного капіталу господарських товариств у процесі їх приватизації. Необхідно провести зріз стану, в якому перебувають ці об’єкти, щоб надалі передати їх територіальним громадам, – сказав Євген Греков. – Кременчуцька, Миргородська й Лубенська райдержадміністрації профільні комісії створили й затвердили графіки. Полтавська РДА готує відповідне розпорядження». 

До складу комісій входять представники Фонду держмайна, працівники РДА і територіальних громад, де розташовані відповідні об’єкти. Фахівці ДСНС будуть залучені до роботи комісій у межах перевірок захисних споруд цивільного захисту. 

«Загалом до кінця тижня комісії повинні перевірити по області 115 об’єктів, зокрема житлового фонду й захисних споруд. Найменше об’єктів по Миргородському району – 8, а найбільше по Полтавському – 50. Уніфіковані форми актів обстеження ОДА надала, – додав Євген Греков. – Під час перевірок обов’язково мають бути присутні представники органів місцевого самоврядування, адже об’єкти житлового фонду із державної власності передаватимуть у комунальну власність саме територіальних громад». 

Євген Греков наголосив, що обстеження потрібно завершити до кінця цього тижня. У висновках комісій мають бути зазначені поточні й потенційні балансоутримувачі споруд та дії, яких необхідно вжити, щоб об’єкти були передані. 

Начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях Дмитро Михайленко розповів, що копії актів перевірок усіх об’єктів житлового фонду ОДА надали. Технічну документацію, зокрема витяги з Єдиного реєстру об’єктів державної власності, замовили, її також направлять облдержадміністрації для узагальнення. Додав, що перелік об’єктів, виявлених у межах перевірок використання державного майна протягом січня-квітня 2021 року з метою пошуку потенційних об’єктів приватизації, підготовлений. Найбільше виявлено об’єктів Державної служби геології та надр України. Їх опрацьовують для включення до переліку на приватизацію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора