A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

«ДЛЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД ВКРАЙ ВАЖЛИВО СТВОРИТИ ВЛАСНІ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ», – ОЛЕГ СИНЄГУБОВ

Дата: 19.05.2021 15:01
Кількість переглядів: 274

19 травня відбулися загальні збори Полтавської обласної Асоціації органів місцевого самоврядування. Участь у роботі взяли голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов, його перший заступник Дмитро Лунін, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, голови територіальних громад.

У своєму звернення до представників громад Олег Синєгубов наголосив на важливості проведення таких зустрічей задля налагодження ще більш тісного діалогу та напрацювання алгоритму дії із ряду проблемних питань.

Зокрема, звернув увагу на епідеміологічну ситуацію області. «Сьогодні область знаходиться в «жовтій» зоні. За наявними показниками поки що ми впевнено рухаємося до «зеленої».  Щойно досягнемо такого результату, будимо виходити з пропозицією до державної комісії ТЕБ і НС  про запровадження «зеленої» зони епіднебезпеки. Тому ми повинні контролювати й реагувати на найменші спалахи захворюваності на місцях.  – Зауважив Олег Синєгубов, а також подякував громадам за роботу в напрямку боротьби з коронавірусом. –  Запровадити певні обмеження – це одна річ, а проконтролювати їхнє безпосереднє виконання – зовсім інша. Я дуже вдячний за роботу в цьому напрямку».

За словами Олега Синєгубова, Полтавська область перебувала в «червоній» зоні недовго, лише три тижні. Це важливо для наповнення місцевих бюджеті, виконання програм, які громади запланували на 2021 рік.

Обговорили й інші актуальні питаннях, які наразі існують в громадах. Ідеться про формування уповноважених органів із містобудування та архітектури; розробку містобудівної документації; наявність планів та стратегій розвитку громад; створення нових комунальних підприємств та індустріальних парків; страхування та підтримку медичних працівників, які надають допомогу хворим на коронавірус; концепцію розвитку освіти (створення опорних шкіл, ліцеїв, оптимізацію роботи малокомплектних закладів).

«Нещодавно Полтавщина презентувала Стратегію розвитку регіону на 2021-2027 роки, де чітко визначено, за якими напрямками розвиватиметься область. Для територіальних громад вкрай важливо створити власні стратегії розвитку. Наступного року подання проєктів до Державного фонду регіонального розвитку  проходитиме за іншою концептуальною процедурою. Перевагу надаватимуть проєктам розвитковим, комплексним», – зауважив Олег Синєгубов.

Він наголосив, що в умовах децентралізації важливо зберегти консолідацію державної, обласної та місцевої влади, щоб разом спільними зусиллями реалізовувати проєкти для покращення життя громад.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора