A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

На Полтавщині зможуть проводити чемпіонати України та міжнародні змагання з плавання, – Олег Синєгубов

Дата: 18.05.2021 12:52
Кількість переглядів: 303

Спортивно-видовищний комплекс по вулиці Юрченка в Полтаві стане найбільшим спортивним об’єктом Полтавщини. У ньому тренуватимуться спортсмени у складі олімпійської та паралімпійської збірних команд.

Будується комплекс у межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Сучасний спортивний комплекс – це ключовий магніт регіону, який має потужний потенціал зміцнити спортивну й патріотичну складову країни на міжнародному рівні.

Будівництво цього спортивного об'єкта – можливість розвивати на Полтавщині щонайменше п’ять видів спорту: спортивне плавання, водне поло, синхронне плавання, плавання серед спортсменів з інвалідністю (дефлімпійські та паралімпійські види спорту), єдиноборства, такі як дзюдо, греко-римська і вільна боротьба та інші.

«Цей спорткомплекс унікальний для області. По-перше, він розроблений на основі стандартів і правил проведення змагань Міжнародної федерації плавання FINA та відповідає всім вимогам доступності. По-друге, тут можна проводити національні та міжнародні змагання, збори національних команд. По-третє, активно залучати дітей та молодь до спорту, покращувати соціальну, економічну й інвестиційну привабливість Полтавщини. Він поєднає три басейни для плавання в одній споруді: основний довжиною 50 метрів, тренувальний 25-метровий та фізкультурно-оздоровчий. На Полтавщині зможуть проводити чемпіонати України та міжнародні змагання з плавання. За площею вся будівля буде розміром із футбольне поле – понад 7,8 тис. метрів квадратних», – зазначив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Він додав, що спорткомплекс матиме тренажерну та спортивну зали, тренерські приміщення, сучасні душові й санвузли, конференц-зал, офісні та службові приміщення, роздягальні, кабінети лікаря, косметолога й масажиста, СПА-зону, кімнати відпочинку і персоналу.

Будівля спроєктована за стандартами Міжнародної федерації плавання, матиме 500 глядацьких місць, відповідає всім вимогам доступності. У ній можна проводити національні й міжнародні змагання, збори національних команд.

«Полтавщина вже має своїх світових зірок спорту. Серед них паралімпійці Дмитро Виноградець, Юрій Божинський, Євгеній Богодайко, Ярослав Денисенко, Оксана Хруль, учасник Олімпійських ігор Любомир Лемешко», – додав Олег Синєгубов.

Він зазначив, що цей спорткомплекс протягом років залишався довгобудом і шансів його завершити майже не було.

«Але торік нова команда обласної адміністрації розморозила будівництво об'єкта. Цього року виділили з обласного бюджету 23 млн грн й активізували роботи. Для завершення потрібно ще 105 млн грн. Ми подали відповідні заявки на фінансування з держбюджету, а 17 травня презентували та захистили проєкт на засіданні відповідної комісії. Жителі всієї Полтавщини розраховують на підтримку», – резюмував голова Полтавської ОДА.

Готовність спортивного об'єкта становить 55%. Загальна вартість проєкту – 217 млн 961 тис. грн.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора