A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

24.03.2021 р. відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних  ситуацій.

Дата: 25.03.2021 08:34
Кількість переглядів: 478

Головував: голова райдержадміністрації  Дмитро РОМАНОВ –  голова районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних  ситуацій з порядком денним: «Про епідемічну ситуацію та запровадження додаткових обмежувальних заходів  на Полтавського району з метою запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Засідання комісії проводилось з урахуванням карантинних обмежень та обов’язковим дотриманням необхідних протиепідемічних заходів.

З інформацією виступив Віктор СКРИЛЬ керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби СOVID-19 на території Полтавського району, який повідомив, що за період 15-20 березня 2021 року епідеміологічний поріг захворюваності перевищено на 146,7% при цільовому показнику 100%. Коефіцієнт  виявлення інфікування на  гостру респіраторну хворобу COVID-19 становить 47% при цільовому показнику 20%, що  свідчить про віднесення території до зони «червоного рівня».

Комісія прийняла ряд рішень:

  1. Територіальним громадам, структурним підрозділам райдержадміністрації, територіальним підрозділам центральних органів виконавчої влади у зв’язку з різким погіршенням епідемічної ситуації на території Полтавського району, та з метою вжиття необхідних додаткових заходів для відвернення загрози, забезпечення безпеки і здоров’я громадян та запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2, відповідно до пункту 32 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 ,,Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (зі змінами), рекомендувати запровадити додаткові (до діючих) обмежувальні протиепідемічні заходи на період карантину, в період з 00 годин 00 хвилин 26 березня 2021 року до 00 годин 00 хвилин 03 квітня 2021 року на території зони відповідальності:
    1. приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень, замовлень на винос та закладів громадського харчування в аеропортах;
    2. приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах; 
    3. приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;
    4. приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:
      • торгівлі виключно товарами, що належать до продуктів харчування, на торговельних площах, не менш як 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише із здійсненням адресної доставки замовлень;
      • торгівлі пальним;
      • провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, перукарень та салонів краси за попереднім записом;
    5. приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів.
    6. приймання відвідувачів спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, крім відвідування спортсменами національних збірних команд України та їх тренерами за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів;
    7. проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів;
    8. робота закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї  години наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів;
    9. діяльність непродовольчих ринків;
    10. відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім учнів (вихованців) закладів дошкільної освіти, початкових класів закладів загальної середньої освіти (1-4 класів), за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учнів (вихованців).
  2. Дозволити  роботу пасажирського транспорту за умови дотримання протиепідемічних заходів. 
  3. Полтавському районному управлінню поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області, Полтавського районного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області та рекомендувати управлінню патрульної поліції в Полтавській області забезпечити посилені заходи нагляду (контролю) за виконанням протиепідемічних заходів на пасажирських перевезеннях, в закладах торговельної діяльності. (Термін: на період дії карантину). 
  4. Управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації забезпечити виконання та контроль щодо заборони на території району відвідування інтернат них закладів (пансіонату) сторонніми особами. (Термін: на період дії карантину).
  5. Відділу оборонної роботи та цивільного захисту райдержадміністрації продовжити посилену роз’яснювальну роботу серед населення через засоби масової, соціальні мережі та інші канали інформації щодо важливості дотримання протиепідемічних заходів під час погіршення епідемічної ситуації.
  6. Про виконання протокольних рішень інформувати районну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавського району. 
  7. Контроль за виконанням рішення покласти на відділ оборонної роботи та цивільного захисту райдержадміністрації.Секретар Комісії Вадим Віннік

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора