A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Мостове будівництво на автотрасі Н-31 триває з випередженням графіка

Дата: 10.03.2021 08:31
Кількість переглядів: 424

Основним об’єктом мостового будівництва на трасі Н-31 «Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка» є міст через канал «Дніпро-Донбас» на км 28+132.

Ця переправа є вкрай важливою ланкою проєкту будівництва автошляху. Завершення її спорудження дозволить поєднати частини лінійної ділянки нової дороги км 26+600 – км 28+600 та забезпечити безперешкодну доставку матеріалів для будівництва траси до межі Дніпропетровської області.

Фото без опису

Спорудження моста розпочалося у серпні 2020 року і проходило у кілька етапів.

Спершу з обох берегів каналу було облаштовано тимчасові штучні півострівці для можливості роботи важкої будівельної техніки.

Далі на них були влаштовані залізобетонні буронабивні палі та фундаменти під проміжні опори мосту.

Після влаштування опорних частин було проведено монтаж 42 балок прогонових будов по 33 м кожна.

Також уже влаштовано залізобетонну монолітну плиту проїжджої частини, монолітні тротуари.

Наразі тривають роботи з відсипання земляного полотна на ділянках підходів до моста, укріплення берегів каналу.

Аби запобігти потраплянню зливових вод у канал, міст буде обладнано системою збору води з проїзної частини і технологічних тротуарів у вертикальний сепаратор, який забезпечуватиме механічне очищення рідини від нафтопродуктів та завислих речовин. Окрім цього, спеціальна група водолазів проведе розчищення дна каналу та відновить його за допомогою збірних залізобетонних плит.

Повна довжина нового мосту становить 99,8 м, ширина – 27 м.

Для руху автотранспорту у двох напрямках відведено по дві смуги шириною 3,75 м.

Роботи зі спорудження мосту тривають у режимі 24/7. Будівництво без зупинок упродовж зими дозволило виконати більшість запланованого із випередженням графіка на 1 місяць.

Окрім мосту через канал, мостобудівельники паралельно виконують спорудження двох шляхопроводів, які є невід‘ємною частиною транспортних розв’язок на км 21+900 та км 27+970.

Будівництво шляхопроводу на км 21+900 уже на фінішній прямій: завершується бетонування конусів штучної споруди і планується незабаром влаштувати верхній шар покриття. Тому вже в найближчі місяці по новозбудованому шляхопроводу буде відкрито проїзд для транспорту.

Також поруч із будівництвом мосту через канал активно тривають роботи зі спорудження шляхопроводу на км 27+960 через дорогу Т-04-12 "Кам’янське-Шульгівка-Михайлівка-Котовка-Перещепине-Чернявщина-Жемчужне". Основний обсяг цих робіт виконано достроково. Зараз мостобудівельники займаються влаштуванням монолітної плити проїзної частини.

Загалом уже в травні планується завершити будівництво мостових споруд, що дасть змогу відкрити повноцінний рух для транспорту на новозбудованих 28 км траси Н-31 в обхід населених пунктів Лобойківка та Петриківка.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора