A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Про надання соціальних послуг і матеріального забезпечення безробітним у січні 2021 року

Дата: 11.02.2021 20:10
Кількість переглядів: 572

Послугами обласної служби зайнятості за перший місяць року скористалися 48,8 тисячі громадян

Протягом січня 2021 року послуги обласної служби зайнятості отримали 48,8 тисячі громадян, які шукали роботу. Із них 33 тисячі людей мали статус зареєстрованого  безробітного.

Від 1,1 тисячі  роботодавців надійшло 3,4 тисячі пропозицій роботи.

Роботу отримали 835 людей

За сприяння обласної служби зайнятості в січні отримали роботу 835 осіб, зокрема 711 зареєстрованих безробітних.

1 безробітний отримав виплату допомоги по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 13 безробітних, з яких 3 особи недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 10 осіб, які працевлаштовані суб’єктами малого підприємства в пріоритетних видах економічної діяльності.

Професійне навчання проходили більше 600 мешканців області

За сприяння обласної служби зайнятості у січні забезпечена тимчасова зайнятість 50 громадянам.

Для забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за направленням обласної служби зайнятості 604 безробітних проходили професійне навчання. Зокрема 360 безробітних навчались у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

На обліку – 30 тисяч безробітних

Станом на 1 лютого 2021 року на обліку в регіональній службі зайнятості перебувало 30,1 тисячі безробітних, з них отримували допомогу по безробіттю 27,2 тисячі осіб.

За професійними групами, серед вищезазначеної чисельності зареєстрованих безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (28,5%), працівники сфери торгівлі та послуг (14,7%), представники найпростіших професій (13%), кваліфіковані робітники з інструментом (10,1%), законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (9,8%).

Роботодавці пропонують 1,7 тисячі вакансій

 Кількість актуальних вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості, на 1 лютого 2021 року становила 1,7 тисячі одиниць. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 1 тисячу пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (26%), робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (17,7%), працівників сфери торгівлі та послуг (15,2%)

Інформація підготовлена відділом інформаційної роботи  Полтавського обласного центру зайнятості. Тел.: 51-84-38.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора