A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ДО ДНЯ МІСТА У ПОЛТАВІ ПОКАЗУЮТЬ ВОРОЖУ ТЕХНІКУ, ЯКУ ЗНИЩИЛИ НА ПІВНОЧІ ОБЛАСТІ

Дата: 23.09.2022 12:25
Кількість переглядів: 123

До Дня міста у Полтаві показують ворожу техніку, яку знищили на півночі області

 

23 вересня, до Дня міста, у Полтаві відкрили експозицію знищеної російської військової техніки. Її до обласного центру доставили з півночі Полтавщини, де навесні цього року техніку знищили підрозділи ЗСУ та місцеві жителі.

Експозицію ініціював начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Ми показуємо техніку, щоб усі побачили, що козацький дух живе сьогодні в полтавцях і жителях області. Ці ворожі танки й БТРи їхали сюди на парад, а тепер стоять брухтом, – говорить Дмитро Лунін. –  Ці машини загрожували Полтаві, але їх зупинили нові козаки. Бійці тероборони, мисливці, місцеві мешканці та підрозділи ЗСУ знищили й вигнали колону окупантів із понад 300 одиниць техніки на півночі області. Тепер уся Україна знає про «Гадяцьке сафарі». 

На виставці представлені 5 одиниць техніки: танки Т-72, БМП, БТР, танк Т-80.

Один танк Т-72 затонув у річці Псел під час переїзду містка у селі Кам’яне, на межі Полтавської та Сумської областей. Ворожий екіпаж врятуватися не встиг, пішов на дно разом із технікою. Ще один знищили на півночі Полтавщини місцеві мешканці, кинувши гранату Ф-1 у відкритий люк танка.

БМП-1 та БТР-80 знешкоджені підрозділами ЗСУ в березні на межі Полтавської та Сумської областей.

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації подякував усім, хто сприяв організації показу техніки, зокрема командиру ОТУ «Суми» Олександру Нестеренку, командиру 116-ї бригади територіальної оборони Олександру Чахлову, директору Агентства місцевих доріг Олексію Басану, депутату Полтавської обласної ради Олексію Матюшенку, компаніям, які транспортували техніку, поліції та ДСНС, які перевірили безпечність експозиції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора