A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ПОЛТАВСЬКИЙ ХІРУРГ, ЩО ОПЕРУЄ БІЙЦІВ НА ПЕРЕДОВІЙ, СТАВ ЛАУРЕАТОМ «ОРДЕНУ СВЯТОГО ПАНТЕЛЕЙМОНА»

Дата: 10.08.2022 15:16
Кількість переглядів: 147

Фото без опису Фото без опису 

9 серпня у Києві відбулось урочисте підбиття підсумків Всеукраїнського конкурсу Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

Серед 23 лауреатів від Полтавщини у номінації «Честь медичної професії» єдиний переможець –доктор медичних наук, доцент, завідувач кафедри №3 Полтавського державного медичного університету, провідний хірург Сергій Панасенко. Він нагороджений орденом за самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров`я українців, за свободу і незалежність України у війні з російським агресором.

На жаль, Сергій Панасенко не зміг взяти участь в урочистостях. Нині хірург на фронті, за операційним столом повертає до життя поранених захисників України, повідомляє сайт ПДМУ.

 

Рятував майданівців у 2013-му і зробив кілька унікальних операцій

 

Панасенко Сергій Іванович – доктор медичних наук, доцент, завідувач кафедри хірургії №3 Полтавського державного медичного університету, заступник голови ГО «Асоціація хірургів Полтавщини», експерт Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА з хірургії.

Загальний трудовий стаж – 33 роки, лікувальний – 23 роки, науково-педагогічний – 20 років. Навчався в Українській військово-медичній академії, був президентським стипендіатом, має персональні заохочення Міністра оборони.

Після звільнення в запас, із 2002 року працює в ПДМУ, де пройшов шлях від асистента до завідувача кафедри – керівника хірургічної клініки. Автор і співавтор 103 наукових та науково-педагогічних праць, співавтор 2 підручників, 6 патентів України та 37 раціоналізаторських пропозицій.

Сергій Панасенко – хірург-універсал широкого профілю. У його арсеналі операції найвищої складності. Він виконав унікальну, першу в Україні й одну із 7 відомих у світі успішних операцій при травматичному розриві шлуночків серця.

Військово-спеціальна підготовка Панасенка набула особливого значення в 2013 році, коли він надавав медичну допомогу постраждалим на Євромайдані. У лютому 2014 року в організованій операційній у кафе «Млинці» рятував поранених. Це була єдина професійна медична лікарська бригада на Майдані.

24 лютого 2022 року як офіцер запасу був мобілізований до лав ЗСУ на посаду ординатора хірургічної клініки (м. Харків). Зараз – начальник передового хірургічного відділення. Нагороджений медаллю "За врятоване життя", "За оборону Барвінково", орденом "Б. Хмельницького ІІІ ступеня".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора