A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

COVID-19 стає “пандемією невакцинованих”

Дата: 24.09.2021 13:36
Кількість переглядів: 197

 

COVID-19 стає “пандемією невакцинованих”

 

Із 23 вересня Україна переходить у «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. У зв'язку з цим Уряд оновив карантинні умови, зокрема щодо роботи закладів освіти.

«При “жовтому” рівні відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде  дозволено за умови наявності не менш ніж у 80% працівників закладу освіти одного з обов’язкових документів. Якщо в закладі освіти менш ніж 80% працівників, які мають один із необхідних документів, навчання має продовжуватися (!) з використанням технологій дистанційного навчання.

Відповідно до постанови Уряду №1236 від 9 грудня 2020 року (зі змінами)  при «жовтому» рівні епідемічної небезпеки забороняється:

відвідування закладів освіти здобувачами освіти в разі, коли на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш ніж 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти;

проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів).

Але ці зміни не стосуються  роботи дитячих садочків, початкових класів і спеціальних шкіл.

Тривала “дистанційка” для наймолодших може призвести до непоновлюваних втрат у навчанні. Тому були внесені відповідні зміни до постанови КМУ.

Зокрема, йдеться про такі зміни:

умова щодо наявності 80% вакцинованого персоналу НЕ поширюватиметься на заклади дошкільної освіти, спеціальні заклади загальної середньої освіти, 1-4 класи закладів ЗСО. Вони продовжуватимуть працювати в очному форматі з дотриманням протиепідемічних норм; 

такий «виняток» діятиме при «жовтому» та «червоному» рівнях епіднебезпеки.

Необхідно свідомо поставитися до проведення  вакцинації, адже сьогодні COVID-19 стає “пандемією невакцинованих”.

Обмежувальні заходи – це кроки до стримування темпів поширення вірусу, до мінімізації ризиків захворюваності серед населення, до збереження економічної стабільності в державі.        

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора