A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

«ПЕРШЕ ПІДПРИЄМСТВО НА ПОЛТАВЩИНІ ОТРИМАЛО «ІНВЕСТНЯНЮ», – ОЛЕГ СИНЄГУБОВ

Дата: 24.09.2021 08:56
Кількість переглядів: 180

«Перше підприємство на Полтавщині отримало «інвестняню», – Олег Синєгубов

 

Глобинський переробний завод, що входить до холдингу «Астарта-Київ», розпочинає будівництво нової технологічної лінії. На ній вироблятимуть соєвий протеїновий концентрат, який використовують як кормову добавку для тварин.

Це – перший такий завод в Україні та перший інвестиційний проєкт на Полтавщині, який будуть реалізовувати за підтримки «інвестнянь» – ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

23 вересня голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов, виконавчий директор UkraineInvest, керівник ТОВ «Глобинський переробний завод» Ігор Лумпієв підписали відповідні меморандуми про співпрацю.  

«Відповідні меморандуми укладені між підприємством, Полтавською ОДА та UkraineInvest – державним офісом, який супроводжуватиме цей проєкт, щоб інвестор міг отримати належний супровід та можливі пільги, – зауважив Олег Синєгубов. – При облдержадміністрації буде створено міжвідомчу комісію, яка також сприятиме реалізації цього проєкту. Плани дуже амбітні: обсяг інвестицій – близько 50 млн доларів, реалзіація упродовж двох років. Для області це створення лонад 80-100 нових робочих місць, надходження податків до місцевого та державного бюджетів».

За словами директора Глобинського переробного заводу Ігоря Лумпієва, нині в Україні подібних технологічних ліній немає. 

«Ідея нашого виробництва – глибока переробка сої. Аналогів цій технологічній лінії в Україні немає. Наша буде першою, а в Європі –  четвертою. На техлінії буде створено понад 100 робочих місць. Співробітників плануємо набирати з Глобинської громади та найближчих районів. Зарплати будуть ринкові».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора